Κέντρο Μελέτης Ορθόδοξου ΠολιτισμούΤο Κέντρο Μελέτης Ορθόδοξου Πολιτισμού ξεκινά τα προγράμματα του για την εκμάθηση-βελτίωση της ελληνικής γλώσσας, θεολογικής ορολογίας, ορθοφωνίας, Βυζαντινής Παλαιογραφίας, επεξεργασίας αρχαίων ελληνικών και πατερικών κειμένων με ηλεκτρονικό υπολογιστή και προτείνει σ΄ όλους τους ενδιαφερομένους να συνδυάσουν μαθήματα με διακοπές στην πόλη του Αγίου Νικολάου.
 
Το Κέντρο Μελέτης του Ορθόδοξου Πολιτισμού πραγματοποιεί τα μαθήματα με τη βοήθεια μίας ομάδας Φιλολόγων και άλλων επιστημόνων, σε συνδυασμό με την επιστημονική συνεργασία της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και υπό την αιίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη στήριξη του δήμου και του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει -εκτός της τετράωρης ημερησίως διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας- επιμορφωτικά σεμινάρια Βυζντινής Τέχνης, Βυζαντινής Μουσικής και Καταστατικής Νομοθεσίας της Εκκλησίας της Κρήτης και Λαογραφίας. Στον ελεύθερο χρόνο θα γίνονται επισκέψεις σε Μουσεία, Βυζαντινά Μοναστήρια της Κρήτης κ.ά.
 
Οι εγγραφές λήγουν το Σάββατο 10 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες (διαμονή, σίτιση) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ/ fax: 28410 28680, e-mail cmop@otenet.gr.
 
Υπεύθυνη είναι η κα. Ελένη Τουτουδάκη, και συντονίστρια του προγράμματος η κα. Σοφία Μετζάκη Λάζλο, καθηγήτρια πανεπιστημίου.
 
Οι υποτροφίες
 
Ταυτόχρονα το Κέντρο Μελετών Ορθοδόξου Πολιτισμού προσφέρει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 5 υποτροφίες. ι υποτροφίες αυτές θα δοθούν σε όσους επιλεγούν από τα αρμόδια όργανα του Κέντρου Μελετών Ορθοδόξου Πολιτισμού.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση έως την Πέμπτη 15 Ιουνίου, συνοδευόμενη από σντομο ενημερωτικό βιογραφικό σημείωμα, τα ειδικότερα ενδιαφέροντα, φωτοτυπία του διαβατηρίου τους, δύο συστατικές επιστολές (αν είναι φοιτητές) και βεβαίωση εργασίας (αν είναι μέλη διδακτικού προσωπικού) στην διεύθυνση:
Κέντρο Μελετών Ορθοδόξου Πολιτισμού
Έξω Λακώνια T.Θ.520
¶γιος Νικόλαος
Τ.Κ.72100 Λασίθι,
ΚΡΗΤΗ GREECE
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos