Γιακουμάκης, Κουνενάκης, Χουρδάκης

Από τη συζήτηση

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (8/9) στο ΡΕΞ όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός ενεργειών του 2008.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κλώντζας, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μανόλης Γιακουμάκης, ο Ειδικός σύμβουλος για τον τουρισμό κ. Γιώργος Χουρδάκης , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου κ. Μανώλης Δανδουλάκης, ο κ. Μανόλης Κριτσοτάκης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων, ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων κ. Γιάννης Λεβέντης, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού κ. Λεωνίδας Κλώντζας, κ. Γιώργος Αρετάκης, κ. Μαρία Μπετεινάκη, κ. Γεωργία Ανδρουλάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑΝΕΛ κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚΧΠ κ. Γιάννης Γεροντής και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι τα κάτωθι :

1) Οι Εκδηλώσεις του Πάσχα στο Δήμο Αγίου Νικολάου (συμπεριλαμβανομένων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων) οι οποίες θα συγκεντρωθούν σ’ ένα ενιαίο Πασχαλινό Πρόγραμμα το οποίο θα τυπωθεί και θα μοιραστεί σε όλα τα Ξενοδοχεία και τα Τουριστικά πρακτορεία του Δήμου μας προς ενημέρωση των επισκεπτών μας. Επίσης θα γίνει προβολή του ίδιου προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου.

2) Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Δήμο. Οι σταθερές εκδηλώσεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τις οποίες θα επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου εκδίδοντας το Πολιτιστικό Ημερολόγιο σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά.

3) Το Πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αγορών και δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Γιώργος Χουρδάκης όπου στη συνέχεια κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς με σκοπό την καταγραφή και υλοποίησή τους.

4) Το πρόγραμμα φιλοξενίας Δημοσιογράφων και πρακτόρων με σκοπό την προβολή καθώς και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αγίου Νικολάου εισηγήθηκε ο κ. Μανόλης Γιακουμάκης . Ακολούθησε συζήτηση με προτάσεις συνεργασίας που κατέθεσε ο κ. Μανόλης Κριτσοτάκης μέλος του Συνδέσμου Ξενοδόχων.

5) Από το γραφείο Τουρισμού κ. Χ. Κουλουμπράκη ενημέρωσε αναλυτικά τους φορείς για το πρόγραμμα προβολής, δημοσιεύσεων και καταχωρήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τέλος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία και η συμβολή όλων των φορέων του Δήμου μας ως προς την Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας την οποία θα πρέπει όχι μόνο να συντηρούμε αλλά και να διατηρούμε σε βάθος χρόνου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos