Μια από τις πολλές φωτιέςΣυνεδρίασε τη Πέμπτη (6/3) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του υπ. Υγείας για τη διαχείριση των χρημάτων του Τηλεμαραθώνιου. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι Νομάρχες Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη- Ηλιάκη , Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης , Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεόδωρος Πατεράκης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ ο κ. Πεπόνης και παρέστησαν και εκπρόσωποι των τραπεζών και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη ΤV Κατά την συνεδρίαση όπως ανέφερε ο κ. Τσόκας αποφασίσθηκε:

Να διατεθούν 50.000 ευρώ ανά οικογένεια των άτυχων πυροσβεστών αλλά και του πολυτραυματία.
Να ζητηθεί σε συνεργασία με τους Νομάρχες και τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ.Δράκο τα υπόλοιπα χρήματα που ανέρχονται περίπου στις 361000 ευρώ να δοθούν στον Ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση να διατεθούν σε συγκεκριμένες δράσεις η δράση. Αυτή η μικρή ενίσχυση όπως ανέφερε ο .κ. Τσόκας δεν έρχεται να υποκαταστήσει άλλες υποχρεώσεις που πηγάζουν απο το γεγονός.
Έτσι και εμείς πρόσθεσε εκφράζομε τη θέληση μας, την πεποίθηση μας και την ευχή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη στο Δημόσιο πρώτου βαθμού συγγένειας στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους Ακόμη αποφασίσθηκε να ζητηθεί απο το Περιφερειακό Ταμείο να δοθεί μια ενίσχυση και για τα ανήλικα παιδιά που υπάρχουν σε κάποιες απο τις οικογένειες . Η πρόταση όπως είπε ο κ. Τσόκας είναι να δοθούν 10000 ευρώ σε κάθε ανήλικο παιδί.
Τα χρήματα για τις οικογένειες των πυροσβεστών θα διατεθούν απο την Παγκρήτια Τράπεζα και θα είναι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας Ηρακλείου και οι υπόλοιπες τράπεζες θα τα καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό . Μετά τη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσόκας ευχαρίστησε όλους που ενεπλάκησαν σ αυτόν τον Τηλεμαραθώνιο ξεκινώντας όπως είπε απ την Κρήτη ΤV που είχε υποβάλλει και το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Υγείας και προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς του νησιού. Ο νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι μια κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης και των 4 Νομαρχιών είχε ένα καλό αποτέλεσμα.
Οι κοινές δράσεις είπε, Περιφέρειας και Νομαρχιών φέρνουν αποτελέσματα και κατά τη γνώμη μου πρόσθεσε πρέπει να συνεχισθούν σε όλα τα επίπεδα . Απο την πλευρά του ο Νομάρχης Ρεθύμνης κ. Παπαδάκης ευχαρίστησε όλους του Κρητικούς τους φορείς και τα Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης που προχώρησαν σ αυτό το εγχείρημα που πέτυχε .Και με κάνει πρόσθεσε πιο αισιόδοξο ότι οι Κρητικοί διαθέτουν και ευαισθησία και αλληλεγγύη και συνείδηση ανθρωπιάς .
Ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θοδωρής Πατεράκης συλλυπήθηκε τις οικογένειες των άτυχων πυροσβεστών και ευχήθηκε να μην ξαναβρεθούν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις η Περιφέρεια και τα Μέσα Ενημέρωσης να ξανακάνουμε τέτοιες δηλώσεις Ακόμη ευχήθηκε να μην ξαναέλθει το περυσινό καλοκαίρι και πρόσθεσε ότι και στις δύσκολες στιγμές οι κρητικοί απέδειξαν ότι έχουν πολλά αισθήματα
Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι κανένας μας δεν είναι σήμερα ευτυχής γιατί θα προτιμούσαμε να μην είχαμε να διαχειρισθούμε ούτε χρήματα γιατί δεν θα είχαμε και θανάτους. .Δεν μπορούμε να ξαναφέρομε τους ανθρώπους πίσω εκ των πραγμάτων .Οι Κρητικοί όμως επεσήμανε η κ.Σχοιναράκη έδειξαν ότι μπορούν να απαλύνουν λίγο τον πόνο και στήριξαν μια πρωτοβουλία συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό .
Print Friendly, PDF & Email

Από manos