συνεδρίαση  επιτροπής διαχείρισης Γεωπάρκου Σητείας
Γεωπάρκο Σητείας

Την Παρασκευή 21/6/2019 διεξήχθη η συνεδρίαση  της επιτροπής διαχείρισης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Σητείας . Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι ενέργειες και συμφωνήθηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθούμε προκειμένου για την αξιολόγηση του Γεωπάρκου στις 18-21/7/2019.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την μέχρι τώρα εξέλιξη των ενεργειών του ΔΟΚΑΣ και  την πρόοδο των διασυνοριακών προγραμμάτων .

Συγκεκριμένα ο ΔΟΚΑΣ ,αποκατέστησε την κτηριακά δομή του κέντρου ενημέρωσης και πληροφορικής του Γεωπάρκου στην Σητεία όπου εκτίθεται το ομοίωμα της κάτω σιαγόνα του δεινοθηρίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρισης  στο κέντρο ενημέρωσης,  πληροφόρησης και φιλόξενιας στο Καρύδι . Με γρήγορους ρυθμούς γίνεται Η τοποθέτηση των νέων ενημερωτικών πινακίδων και info-kiosk , τόσο στις. πύλες εισόδου του Γεωπαρκου , όσο  και στα ιδιαίτερα σημεία αναφοράς της περιοχής μας . Εξασφαλίσθηκε η παρουσία  γεωλόγου μέσα απο τις διατάξεις των μεταθέσεων και την τοποθέτηση του έν λόγω υπαλλήλου στις υπηρεσίες του δήμου , εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μια συμβατική υποχρέωση  του Γεωπάρκου .

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την δημιουργία κέντρου ενημέρωσης και πληροφόρισης στο Κεφαλοβρύσι της Τ.κ Μέσα Μουλιανών ,στην δυτική είσοδο του Γεωπάρκου . Στην τελική φάση βρίσκονται οι διοικητικές ενέργειες προκειμένου για την υποβολή και έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Αστροσχολείου-Πλανητάριου στην Τ.κ.Συκιάς, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος στρατηγικού χαρακτήρα με ακρωνύμιο GEO-STAR . Τέλος έγινε αναφορά στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο πολύκεντρο με τίτλο “Μνήμες Γαίας”  και θα περιλαμβάνει εκθέματα απο τα Ελληνικά γεωπάρκα ,τρία απο τον Ελλαδικό χώρο και ένα της Κύπρου .

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos