Από τη συνεδρίαση

Επιτροπή Τουρισμού

Με πολλές απουσίες, ενδεικτικές της λογικής που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους τουριστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, δηλ. «καθείς κι απάνω του», συνεδρίασε τη Πέμπτη (25/10), η επιτροπή τουρισμού που έχει συστήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρέστησαν, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών πρακτόρων, ξεναγών, του Εμπορικού Συλλόγου, της Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν., αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή.

Ακούστηκαν ως συνήθως πολλά και διάφορα, από όσους παραβρέθηκαν εκεί, οι συνήθεις ιδεοληψίες, ότι επί παραδείγματι, για το πρόβλημα της περιοχής φταίνε οι γνωστοί «βραχιολάκηδες» του all inclusive, χωρίς ουδείς εκπρόσωπος των φορέων, να κάνει τη παραμικρή αυτοκριτική για τον κλάδο του. Παρ’ όλα αυτά, αναρωτιούνται γιατί οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι φοιτητές πηγαίνουν μέχρι τη Χερσόνησο και το Ηράκλειο ακόμα και τη Λατσίδα για να φάνε η να διασκεδάσουν.

Γιακουμάκης, Κουνενάκης

Επιτροπή Τουρισμού

Ο διευθυντής πωλήσεων της Ερμής Α.Ε. Βλαχούλης Σπήλιος, τόνισε ότι για να λειτουργήσει ο 12μηνος τουρισμός χρειάζονται αρκετές υποδομές να λειτουργούν παράλληλα, ενώ για το ίδιο θέμα τονίστηκε από τον Δήμαρχο, ότι σε περιοχές της Ιταλίας, μέρος των καταστηματαρχών, είναι υποχρεωμένο να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα τους.
Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο Ερμής είναι το μοναδικό που επιμένει εδώ και χρόνια να μένει ανοικτό και το χειμώνα. Ένα από τα προβλήματα που επισημάνθηκαν είναι η έλλειψη σήμανσης που θα κατευθύνει τους ξένους που έρχονται στη περιοχή σε χώρους στάθμευσης, για να μην φεύγουν ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής αφού δεν βρίσκουν που να αφήσουν το αυτοκίνητο.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιακουμάκης, συστάθηκαν δύο επιτροπές, η μια θα φροντίσει για τη προβολή των θετικών του Δήμου προς τα έξω και η δεύτερη για το marketing plan, δηλαδή που θα απευθύνεται και ποιους τομείς τουρισμού θέλουμε να προωθήσουμε, στοχεύοντας κάθε φορά τις ανάλογες ομάδες πληθυσμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos