Από τη συνεδρίαση στα Χανιά

Περιφερειακό Συμβούλιο

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που συνεδρίασε τη Πέμπτη (3/8) στα Χανιά υπό την προεδρία του Γ.Γ. κ. Σεραφείμ Τσόκα και παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και φορέων του νησιού, ενέκρινε το πρώτο κείμενο διαβούλευσης που κατέθεσε η Περιφέρεια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης της περιόδου 2007 -2013.

Οι πέντε άξονες προτεραιότητας είναι:

  • Υποδομές & Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας
  • Ψηφιακή Σύγκλιση & Επιχειρηματικότητα
  • Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής
  • Χωρική Συνοχή – Συνεργασία
  • Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άμεση κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εντείνον τις προσπάθειές τους για ειρήνη στην περιοχή.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης ο κ. Τσόκας δήλωσε:

Μετά από 6,5 ώρες διαδικασίας ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα στην φιλόξενη πόλη των Χανίων. Όπως ξέρετε μοναδικό θέμα ήταν η διαβούλευση για την ΔΆ Προγραμματική περίοδο. Στο τέλος της συνεδρίασης ομόφωνα εγκρίθηκε το πρώτο κείμενο διαβούλευσης. Τονίστηκε ότι είμαστε και να παραμείνουμε διεκδικητικοί για επιπλέον πόρου απΆ τα τομεακά προγράμματα και να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να μπορούν εκπονήσουν μελέτες προετοιμασίας ΔΆ ΚΠΣ. Αυτή είναι η απόφαση όπως πάρθηκε επακριβώς.

Ερ. Υπήρξαν κάποιες βολές από πλευράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Απ. Νομίζω είχα την ευκαιρία μέσα να απαντήσω σε αυτά που συζητήθηκαν περί Γ ΅ ΚΠΣ και ΔΆ ΚΠΣ. Υπήρχε μια διαδικασία. Διαφωνούμε σε πολλά, σε πάρα πολλά συμφωνούμε όμως και νομίζω ότι που μένει σήμερα είναι το που συμφωνούμε. Έτσι πορευόμαστε και θεωρώ ότι με την βοήθεια όλων θα πάμε καλά.

Ο κ. Τσόκας ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέο περιφερειακό Συμβούλιο στο Λασίθι για ένταξη έργων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos