Συνελήφθησαν ημεδαποί για ληστεία στην Ιεράπετρα
δύο ληστείες σε ηλικιωμένα θύματα από τους ΄ίδιους

Συνελήφθησαν, σήμερα (03.01.2017) το μεσημέρι, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και  51 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία, που διαπράχθηκε σε περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία 79χρονου ημεδαπού, το μεσημέρι της 02.01.2017, σε περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου, δύο άτομα αφού έσπασαν το τζάμι εξωτερικής πόρτας της οικίας του 79χρονου, εισήλθαν στο εσωτερικό της και ο ένας με την απειλή βίας αφαίρεσε από τον 79χρονο το χρηματικό ποσό των 1.070 ευρώ και διάφορα έγγραφα, ενώ ο δεύτερος είχε στην κατοχή του όπλο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 40χρονος και ο 51χρονος, είχαν διαπράξει τη συγκεκριμένη ληστεία.

Στη συνέχεια αφού αναζητήθηκαν οι δύο ημεδαποί, εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, όπου  συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και    οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες χθες σε προγενέστερο χρόνο από τη διάπραξη της εν λόγω ληστείας, είχαν εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 83χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ η προανάκριση, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos