από αριστερά, Καλαντζάκης, Δερμιτζάκης, Ηγουμενίδης, Δασκαλάκη,
από αριστερά, Καλαντζάκης, Δερμιτζάκης, Ηγουμενίδης, Δασκαλάκη,

Την  Ιεράπετρα επισκέφτηκε την Δευτέρα 11/5/2015  ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης για να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα και τις δρομολογημένες λύσεις  των υγειονομικών δομών και κυρίως  του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη  και τον συντονιστή της ΝΕ Λασιθίου Δημήτρη Γιαννίδη επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και συζήτησαν για συνεργασία μεταξύ του δήμου και της 7ης ΥΠΕ στις κοινωνικές και υγειονομικές δομές όπως τα αγροτικά ιατρεία, και την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων σε περίπτωση μαζικής άφιξης μεταναστών και προσφύγων.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχαν συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες και στην συνέχεια συμμετείχαν σε συγκέντρωση εργαζομένων και της επιτροπής αγώνα στην αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων . Ο κ. Ηγουμενίδης  τόνισε με κάθε ευκαιρία την  πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την καταστροφή που έχει συντελεστεί στο χώρο της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και την προσωπική του αποφασιστικότητα να ανασυγκροτήσει τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου που βρίσκονται σε πλήρη διάλυση.

Συγκεκριμένα είπε ότι για την παθολογική κλινική, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή, θα προσληφθεί άμεσα ένας επικουρικός  γιατρός, ο οποίος με την αλλαγή της νομοθεσίας για τις προσλήψεις επικουρικών και την συντόμευση τα γραφειοκρατίας θα έρθει σύντομα, ίσως και μέχρι τα τέλη του Μάη.  Έχει προκηρυχτεί  θέση  μόνιμου γιατρού,  για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις γιατρούς και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι  πριν τα μέσα του καλοκαιριού. Τα κενά στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα προβλέπεται να καλυφθούν προσωρινά με προσλήψεις από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (5μηνες συμβάσεις που θα γίνει προσπάθεια να μετατραπούν σε 8μηνες). Με τον ίδιο τρόπο θα καλυφθούν κι άλλες θέσεις βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού – 26 συνολικά για την Ιεράπετρα,  έως ότου δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις.Ως προς τη χρηματοδότηση, παρόλο που δεν προβλέπεται άμεσα αύξησή της, ο κ. Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε προσωπικά να φροντίσει για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων και την παροχή 45.000 ευρώ από την 7ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για ορθοπεδικά υλικά.

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε για άλλη μια φορά πως πρώτη προτεραιότητα στον αγώνα μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της δωρεάν δημόσιας υγείας και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα νέο αναβαθμισμένος εθνικό σύστημα υγείας που θα είναι προσβάσημο για άλλους, ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους.

Έχει επίσης καθοριστεί και συνάντηση με τον υπουργό υγείας  την Τετάρτη 13/5.

Η επιτροπή αγώνα πάντως καλεί  τον κόσμο σε εγρήγορση μέχρι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα. Μετά την συνάντηση   στο Υπουργείο Υγείας, θα συζητήσει  τις εξελίξεις και θα καθορίσει τη στάση της.

Γραφείο τύπου ΣΎΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos