ηρακλειοΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες (10/11) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη με θμα συνάντησης τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και άλλων φορέων  για να ξεκινήσει το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκης, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας καθώς και στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας.
 
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι πρέπει επιτέλους η πόλη του Ηρακλείου να ανοίξει το μέτωπο της στη θάλασσα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η άψογη συνεργασία όλων των φορέων. «Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα πραγματοποιηθεί όλος ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα είναι συμβατές και με τα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου και βεβαίως θα προσπαθήσουμε, και θα το καταφρουμε στο τέλος, να πεζοδρομήσουμε το παραλιακό μέτωπο, από το Ξενία μέχρι την πλατεία ¶γγλων. Αυτός είναι ο στόχος μας και μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και την Επιτροπή για την παλιά πόλη του Ηρακλείου θα καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις, τις οποίες θα σας ανακοινώσουμε».
 
Σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνδυαστικής μελέτης μεταξύ δηλαδή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος γύρω από την αάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, ο υπουργός απάντησε: « Ο Δήμος Ηρακλείου έχει τη δική του ευθύνη, το ίδιο και ο Οργανισμός Λιμένος. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε έτσι τους δύο αυτούς προγραμματισμούς ώστε να είναι αρχιτεκτονικά συμβατοί και βεβαίως να παρουσιαστεί ένα ενιαίο έργο για τον Ηρακλειώτη. Αυτός είναι ο σκοπός μας, σε αυτό θα καταλήξουμε και η απόφασή μας είναι να δώσουμε χώρους περιπάτου και αναψυχής στους πολίτες, πάνω στη θάλασσα».
 
Από την πλευρά του ο κ. Κουράκης δήλωσε: «Είαμε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον υπουργό και την προϊστάμενη Αρχή του Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Εκείνο που ενδιαφέρει τους φορείς του Ηρακλείου είναι πραγματικά να αποδώσουμε ένα παραλιακό μέτωπο, το οποίο θα είναι αντάξιο της πορείας του Ηρακλείου και θα μπορούν οι πολίτες, οι δημότες και οι επισκέπτες να το απολαύσουν. Έτσι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες ιδιαίτερες συνεργασίες των υπηρεσιών.
 
Σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχει και η συμφωνία γι΄αυτή την παρέμβαση. Όπως είπε και ο υπουργός, εκείνο που εξετάζεται είναι να πεζοδρομηθεί η παραλιακή λεωφόρος και βέβαια σήμερα είναι γνωστό ότι ο δήμος Ηρακλείου κατέθεσε το ποσό για τις απαλλοτριώσεις, για την πλήρη διάνοιξη της Μητσοτάκη. Νομίζω ότι το επόενο χρονικό διάστημα που θα παρουσιαστούν και οι μελέτες θα ακολουθήσει και ένας κοινωνικός διάλογος με τους φορείς του Ηρακλείου για να παρουσιάσουμε και την νέα κυκλοφοριακή μελέτη, υπάρχει μία δέσμευση σε αυτό, και στο επόμενο 15μερο θα γίνει. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σ ένα πάρα πολύ καλό δρόμο και επιτέλους θα έχουμε ένα παραλιακό μέτωπο αντάξιο της συνολικής πορείας του Ηρακλείου».
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos