Σχέδιο διαχείρισης (Master Plan) των υδραυλικών έργων Κρήτης
από την υπογραφή

Ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης: «Σχέδιο διαχείρισης (Master Plan) των υδραυλικών έργων Κρήτης», με την υπογραφή της σύμβασης με τον τελικό μειοδότη του Διαγωνισμού «Ένωση Οικονομικών Φορέων: «ΕΜΒΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., δ.τ. ΕΜΒΗΣ Α.Ε.» – «ΛΑΖΑΡΟΣ Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δ.τ. ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ Α.Ε.» – «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» – «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» – «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΠΠΑΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Η σύμβαση είναι συνολικού προϋπολογισμού 257.025,00 € προ Φ.Π.Α. και ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης είναι δώδεκα μήνες.

Το αντικείμενο της σύμβασης  αποτελείται από δύο τμήματα.

  1. Στο τμήμα 1:

Θα υλοποιηθεί η «Εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Ύδρευσης – Άρδευσης νήσου Κρήτης» η οποία περιλαμβάνει δύο φάσεις:

Α φάση: Απογραφή της υπάρχουσας υποδομής σε υδραυλικά έργα (Αποτύπωση – Ανάλυση – Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης)

Β φάση:  Εκπόνηση ειδικής διαχειριστικής μελέτης για τη νήσο Κρήτη, με τα ακόλουθα τμήματα:

  • Προτάσεις διαχείρισης υδροδοτικού συστήματος Κρήτης – Προβλέψεις μελλοντικής ζήτησης
  • Προτάσεις και Προγράμματα Υλοποίησης Έργων αναβάθμισης υδροδοτικού συστήματος
  • Πρόταση Διαχείρισης της ζήτησης και κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης
  • Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Οριστικοποίηση Master Plan
  • Στο τμήμα 2:

 Θα υλοποιηθεί η «Εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας νήσου Κρήτης» με στόχο να εντοπισθούν και να ιεραρχηθούν τα απαιτούμενα Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας σε επίπεδο Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης σε 2 φάσεις:

Α φάση: Ζώνες Δυνητικού Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας

Β φάση: Το υπόλοιπο του Υδατικού Διαμερίσματος

Με τα εξής στάδια:

  • Καταγραφή και Οργάνωση της υπάρχουσας πληροφορίας
  • Αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης
  • Πρόταση διαχείρισης και αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου
  • Σύνταξη μητρώων και δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τα οποία εντάσσονται στις κατηγορίες μέτρων προστασίας και πρόληψης, του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Καζάσης αναφερόμενος στην σημασία της εκπόνησης του Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου Κρήτης δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική θεσμική παρέμβαση η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν τα συναρμόδια Υπουργεία και Οργανισμοί. Σκοπός είναι να καταλήξουμε στη στρατηγική μελέτη η οποία θα αποτελέσει για τα επόμενα χρόνια το εργαλείο προτεραιοποίησης και διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για τα μεγάλα υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα της Κρήτης υπό το πλαίσιο της ενιαίας διαχείρισής τους.»  

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos