σακίδια με γραφική ύλη
σακίδια με γραφική ύλη

Πρόγραμμα διανομής 2.662  σχολικών σακιδίων με σχολικά είδη όπως μολύβια, στυλό, τετράδια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, όργανα γεωμετρίας αριθμομηχανή παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στους εκπροσώπους των δήμων και των κοινωνικών φορέων (σύλλογοι πολυτέκνων και τριτέκνων του νησιού) προκειμένου να τα διανείμουν με την σειρά τους σε άπορες οικογένειες.

Η παράδοση του σχολικού υλικού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά,  εκπροσώπων των δήμων, κοινωνικών φορέων, και του διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρου Επιτροπάκη. Το πρόγραμμα «Διανομή  Δωρεάν Γραφικής Ύλης σε Παιδιά απόρων Πολυμελών Οικογενειών της Περιφέρειας Κρήτης»  υλοποιήθηκε με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και οι πόροι ύψους 30.000 ευρώ προήλθαν από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε: «Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε ένα ευαίσθητο τομέα που είναι η Παιδεία. Η Περιφέρεια Κρήτης  σε συνεργασία με δήμους και κοινωνικούς φορείς κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να ενισχύσει με σχολικά είδη τις οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς υπογράμμισε: «Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι συνεργαζόμενοι Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια-δήμοι) και κοινωνικοί φορείς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αξιόλογες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Τέλος ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ερωτώμενος σχετικά από τους δημοσιογράφους για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών ειδών είπε: «Η καθυστέρηση προήλθε λόγω ένστασης στο πρώτο διαγωνισμό ο οποίος ακυρώθηκε. Τελικά το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται με επιτυχία, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κοινωνικές δράσεις».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos