Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/9/2014 συνεδρίαση των μελών της γραμματείας του «Σύγχρονου Δήμου» με θέματα οργανωτικά και ορίστηκαν οι επιτροπές επεξεργασίας των θέσεων και απόψεων

του συνδυασμού στους τομείς υγείας, παιδείας, πολιτισμού- αθλητισμού, έργων και υποδομών.

Προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν οι δυσμενείς εξελίξεις που προοιωνίζονται για το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπως κατεγράφησαν στον τοπικό τύπο. Διατυπώθηκε η γενική αρχή πως η σύγχρονη αντίληψη υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής, προσδιορίζει την υγεία ως βασικό χαρακτηριστικό αυτής και η λειτουργία ενός καλά οργανωμένου Νοσοκομείου σε επίπεδο Νομού είναι απαιτητό προκειμένου να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες ισότιμα σε κάθε πολίτη, γιατί η υγεία δεν επιδέχεται εκπτώσεις, όπως οι επιχειρούμενες οι οποίες θα προκύψουν από την υποβάθμιση, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Ο νομός Λασιθίου δικαιούται ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και πρόληψης και όχι την απομείωση των υπαρχόντων.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να ζητηθεί η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από το Δήμαρχο που συμμετείχε στη σύσκεψη στην Αθήνα, να συζητηθούν τα επιμέρους θέματα και να κατατεθούν προτάσεις αντιμετώπισης των ενδεχομένων προβλημάτων.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Ανδριώτης κατέθεσε την αίτηση της έκτακτης σύγκλησης του ΔΣ, το πρωί της 18/9/2014, όπως προβλέπει ο ν. 3852/2010.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos