Σύγχρονος Δήμος οι αριθμοί …. λένε την αλήθεια …..
συγκεντρωτικός πίνακας τιμών για μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα ξενοδοχειακών μονάδων στο δήμο Αγίου Νικολάου

Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτουν αβίαστα τα παρακάτω συμπεράσματα:

  1. Η Γη που ανήκει στο Δήμο, πωλείται με εξωδικαστικό συμβιβασμό με ένα ελάχιστο τίμημα χωρίς δικαιολογητική βάση. Γι αυτό άλλωστε διαφωνήσαμε μαζί με τον κ Καρατσή θεωρώντας αδικαιολόγητη τη διαφορά από την αρχική τιμή 1.480.137, 60 σε 563.090,00. Γι αυτό και ζητήσαμε να ακολουθηθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Σημειωτέον ότι οι επιτροπές του Δήμου είχαν συγκροτηθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και προσδιόρισαν τις αξίες με βάση τα συγκριτικά στοιχεία και τις συνθήκες αγοράς  της εποχής. Στη συνέχεια προσέφυγε μία εταιρεία και το δικαστήριο ζήτησε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία  από αυτήν που παγίως ακολουθείται στο Δήμο. Αυτό όμως δεν αλλάζει το θέμα του τιμήματος.
  2. Με βάση τον παραπάνω πίνακα, 1 τμ στο Βαθύ τιμολογείται με 8 ευρώ  και 8000 το στρέμμα!!. Στην Πλάκα 16,45 το τμ και 16450 ευρώ το στρέμμα!!!. Στον Γαργαδώρο 15 ευρώ το τμ και 15000 ευρώ το στρέμμα!!! Γνωρίζουν αυτοί που πούλησαν , γνωρίζουμε όλοι που ζούμε εδώ, τι σχέση έχουν αυτές οι τιμές με την πραγματικότητα.
  3. Ο κ Ζερβός μπερδεύει τους ρόλους και μιλά εκ μέρους των ξενοδόχων….. Μόνο πως ο Δήμος πρέπει να στηρίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας και τα χρήματα που χάνονται θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς κοινωνικούς σκοπούς .
  4. Ο Δήμος θα έπρεπε να διεκδικήσει τα περισσότερα με κάθε νόμιμο τρόπο και να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο ευτελές ποσό. Ο Δήμος έχει οικονομική άνεση και δεν υπάρχει βία για είσπραξη των χρημάτων. Προέχει η δίκαιη τιμή με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι αυτό προτάθηκε η προσφυγή στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων.
  5. Σε μια κοινωνία με προβλήματα, με νέους σε ανεργία, με ευτελείς μισθούς,  δεν  μπορεί  Δήμος να προχωρεί σε χαριστικές  πράξεις . Οι ίδιες οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης,  χρειάζεται να έχουν καλύτερη και ηπιότερη προσέγγιση όταν στηρίζουν τα συμφέροντα τους.
  6. Αυτά τα περί γκεμπελισμού!!! Σταλινισμού !!! κλπ που αναφέρει ο κ Ζερβός, είναι ίδιον του πολιτισμού του και δεν θα ασχοληθούμε.  Και λυπούμαστε που κάνουμε  έστω και αναφορά. Αυταρχισμός, απολυτότητα, ετσιθελισμός, κλπ είναι πάντως μερικά από τα γνωρίσματα του σταλινισμού. Ίσως κάτι να ξέρουν γι αυτά εκεί το Δήμο.
  7. Δεν προσέχει μάλιστα ο κ Ζερβός και στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει μια εξόφθαλμη αδικία, αναφέρει ότι «αριστερός» είναι αυτός που δημιουργεί θέσεις εργασίας!!!! Γι αυτό άραγε η παροχή;;; Όλοι ζητούμε υγιείς επιχειρήσεις,  επενδύσεις, κανόνες εργασίας , τήρηση νομιμότητας και κανόνων ανταγωνισμού και στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα που δεν χρειάζεται τέτοιου είδους χαριστικές πράξεις που προκαλούν..

‘Άγιος Νικόλαος 22 Νοεμβρίου 2016

Σύγχρονος Δήμος

Γκαιμπελικές μέθοδοι πληροφόρησης

Εισφορές χρήματος σε γη ξενοδοχείων, εκπτώσεις

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos