δεν είναι εύκολο να ξέρεις ποιος είναι από την άλλη άκρη....
δεν είναι εύκολο να ξέρεις ποιος είναι από την άλλη άκρη….

Η έντονη κινητοποίηση και η ενημέρωση, είχαν τελικά αποτέλεσμα στην υπόθεση των απατεώνων που προσχηματιζόταν παιδιά σε δύσκολη θέση, προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα από ντόπιους που θα έπεφταν στη παγίδα. Και σε μια περίπτωση τα κατάφεραν. Απέσπασαν 3000 ευρώ από θύμα τους στον Άγιο Νικόλαο, όμως μέχρι εκεί. Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και μετά από κάποιες ώρες συνελήφθη ένας Βούλγαρος, αλλά αναζητούνται οι δύο συμπατριώτισσες του που σε κάποιες περιπτώσεις παρίσταναν τις κόρες σε δύσκολη κατάσταση.

Αυτή τη φορά ο κόσμος “δεν μάσησε”, μετέφερε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε στην Αστυνομία και έτσι είχαμε τη πρώτη σύλληψη στο Ηράκλειο όπου η σπείρα είχε μεταφέρει το πεδίο δράσης της. Ο συλληφθείς μάζευε τα χρήματα οπότε κάποια κάμερα τον κατέγραψε με αποτέλεσμα να υπάρχει φωτογραφία …..

Οι δύο γυναίκες αναζητούνται για την ώρα, αλλά προσοχή σε όλους: τα τηλέφωνα κρύβουν κινδύνους πολλώ λογιώ, οπότε καλόν είναι να είμαστε υποψιασμένοι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, 45χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης, στο Ηράκλειο

Αναζητείται ακόμα μια γυναίκα

Παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά

Συνελήφθη, χθες (06.06.2016) το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 45χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη.

Ειδικότερα, χθες (06.06.2016) το πρωί στο Ηράκλειο, άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 50χρονο ημεδαπό και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τον έπεισε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε συγκεκριμένο σημείο τα οποία θα παραλάμβανε ο 45χρονος για λογαριασμός της.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνελήφθη ο 45χρονος κατά το χρόνο που είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει το ανωτέρω χρηματικό ποσό από τον 50χρονο.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos