κάποιες από τις συσκευασίες που βρέθηκαν
κάποιες από τις συσκευασίες που βρέθηκαν

Συνελήφθη, χθες (03.04.2015) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, 44χρονος ημεδαπός,

για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης καπνού, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στον 44χρονο ο οποίος επέβαινε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ισομερείς συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 250 γραμμαρίων και μια συσκευασία καπνού βάρους 490,5 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα (50) ισοβαρείς συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 2.500 γραμμαρίων και επιπλέον τρεις συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1.505 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου .

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos