ταχύπλοα "κλείνουν" την είσοδο του λιμανιού Αγίου Νικολάου
ταχύπλοα “κλείνουν” την είσοδο του λιμανιού Αγίου Νικολάου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σαν κλάδος επαγγελματιών θέλουμε  να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Βουλευτή του νομού μας κ. Μανώλη Θραψανιώτη  για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που είχαμε με την κεντρική διοίκηση και την ασάφεια  της νομοθεσίας όσον αφορά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.

Το 2015 σε 15  μέλη μας, βεβαιώθηκαν 95 παραβάσεις. Λόγω του ότι η γραφειοκρατία δεν τους χορηγούσε άδεια λειτουργίας παρ’ ότι, είχαν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, εκτός της ασάφειας της χρήσης αιγιαλού.

Το γεγονός της μη έκδοσης άδειας, παρ’ ότι τα σκάφη και λοιπός εξοπλισμός ήταν ασφαλισμένα, οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες-πελάτες, και γενικότερα ο Ελληνικός Τουρισμός ήταν ακάλυπτοι…. με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με την έγκριση του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθμ.60, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το θέμα της αδειοδότησης αποσαφηνίζεται και έτσι τα μέλη μας, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απαλλαγμένοι από το  άγχος των προστίμων και της ασφαλιστικής κάλυψης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos