Σύλλογος Καλυδών, επίσημη πρώτη παρουσίαση
από τη παρουσίαση, από αριστερά, Δημήτρης Κουνενάκης, Τζίνα Ξανθάκη, Γιάννης Κίζης και Ασπασία Λούβη
Με ιδιαίτερη επισημότητα, παρόντων αρκετών ιδρυτικών μελών και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε και επισήμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου – Πλάκας “Καλυδών“. Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, η ιδρύτρια του συλλόγου Τζίνα Ξανθάκη, από κοινού με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου, παρουσίασε το όραμα της για το σύλλογο και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει για τη περιοχή της Πλάκας.
Ως πρώτη ιδέα που παρουσιάστηκε στο κοινό είναι η δημιουργία μουσείου για τη Σπιναλόγκα γύρω και κάτω από την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ στη Πλάκα. Μια προμελέτη παρουσίασε ο αρχιτέκτων κ. Κίζης, ενώ η Ασπασία Λούβη, γενική διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρθηκε στα μουσεία που συντηρεί το ίδρυμα και στην εμπλοκή του ιδρύματος στη δημιουργία του συγκεκριμένου μουσείου. Άλλωστε η Τράπεζα Πειραιώς είναι χορηγός της σειρά “το Νησί”.
Σύλλογος Καλυδών, επίσημη πρώτη παρουσίαση
μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

Ακόμα είδαμε στην εκδήλωση για τον Σύλλογο Καλυδών, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου τον αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Μανώλη Αικατερινάκη, τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Βρουχά κ. Μπουτσάκη, τον κ. Λεμπιδάκη της Πλαστικά Κρήτης, τους κυρίους Γουναλάκη και Μαρίνο της κατασκευαστικής Europlan.

Επίσης καλεσμένοι ήταν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου και δημοσιογράφοι από Κρητικά αλλά και κεντρικά μέσα ενημέρωσης.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο σύλλογος σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Διαβάστε για το Σύλλογο στο:
www.kalidon.com
Print Friendly, PDF & Email

Από manos