Μαυρικάκη, Βαρκαράκης κατά τη παράδοση των τεχνητών νεφρών
Μαυρικάκη, Βαρκαράκης κατά τη παράδοση των τεχνητών νεφρών

Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς, για να καταδείξει την πολυτιμότητα των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης σε ό,τι αφορά τη ζωή των αιμοκαθαριζομένων νεφροπαθών.

Υποκαθιστούν τα δυσλειτουργούντα ή μη λειτουργούντα φυσικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού σε όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια.

Επανειλημμένως έχουμε αναφέρει, διεκτραγωδώντας τα χρόνια προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ότι τα πεπαλαιωμένα και καταχρηστικώς χρησιμοποιούμενα, λόγω του πλήθους των εξυπηρετούμενων ασθενών, μηχανήματα αιμοκάθαρσης συνιστούν πρόβλημα, που δυσχεραίνει τη λειτουργία της και επαπειλεί την ποιότητα ζωής των 70 μονίμως αιμοκαθαριζομένων ασθενών.

Γι’ αυτό, ένας από τους στόχους του επανασυσταθέντος Συλλόγου μας ήταν η άμεση αντικατάσταση όσο το δυνατόν περισσοτέρων μηχανημάτων.

Επειδή το Νοσοκομείο αδυνατούσε να αναλάβει αμέσως τη σχετική δαπάνη, απευθυνθήκαμε στην κοινωνία, σε πρόσωπα και οργανωμένους φορείς, ζητώντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Η έναρξη υλοποίησης του στόχου μας κατέστη ήδη εφικτή, χάρη στην ταχεία και γενναία ανταπόκριση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου, ο οποίος ανταποκρίθηκε προθύμως στο αίτημά μας.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμώς τα μέλη του Συνδέσμου που συνεισέφεραν, ώστε να αγοραστούν δύο νέα, σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τα οποία προστέθηκαν ήδη στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Μονάδας, διευκολύνοντας το έργο της.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μανόλη Βαρκαράκη, ο οποίος υπήρξε ο αποδέκτης του αιτήματός μας και βασικός πρωταγωνιστής στην άμεση και πλήρη ικανοποίησή του.

Όπως προαναφέραμε, ο Σύλλογός μας έχει απευθυνθεί και σε άλλους, πρόσωπα και φορείς, εντός και εκτός Νομού και ευελπιστεί ότι και εκ μέρους τους θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, πηγή αισιοδοξίας ότι συνθήκες κρίσεως, όπως αυτές που βιώνουμε, είναι δυνατόν να αποδειχθούν κατάλληλες για την ανάπτυξη και εκδήλωση αισθημάτων αλληλεγγύης και αλτρουισμού στις δοκιμαζόμενες ανθρώπινες ομάδες.

Επισημαίνουμε, επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υλοποίηση, με δαπάνη του Νοσοκομείου, έργου για την άμεση βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονάδας, μετά από εγκατάλειψη ετών και ευχαριστούμε το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μανόλη Μακρονικολάκη, για τη δρομολόγηση του αυτονόητου που δυστυχώς, μέχρι σήμερα, παρέμενε εκκρεμές και ζητούμενο, υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί με τη μεταφορά της Μονάδας στο φυσικό της χώρο, στο κτίριο του Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Χριστοφακάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos