Σύμβαση για τάξη μαθητείας στη περιφ. ενότητα Λασιθίου
μετά και τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη

Στην Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα εργαστεί για εννέα μήνες ένας απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας» μετά και τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου από την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη

και τον μαθητευόμενο, απόφοιτο της ειδικότητας  «Τεχνικός ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών συστημάτων ,εγκαταστάσεων  ,δικτύων και τηλεπικοινωνιών του τομέα ηλεκτρολογίας ηλεκτρονικής και αυτοματισμού»  του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, παρουσία της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου κας  Χαρίκλειας Αθανασοπούλου και του επόπτη για τη μαθητεία κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ αλλά και από την Π.Ε Λασιθίου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επεσήμανε την έμπρακτη  στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε Λασιθίου στον θεσμό της μαθητείας και τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό αυτό .Παράλληλα ευχαρίστησε την  Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και  τον επόπτη για τη μαθητεία,  για την άριστη συνεργασία που είχαν .

Η κα. Πετράκη αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της Περιφέρειας  να απορροφηθούν και αλλά άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Από την πλευρά της η κα. Αθανασοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση που υπήρξε από την Περιφέρεια Κρήτης Π.Ε Λασιθίου να προσφέρει θέση εργασίας στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας»   ενώ αναφέρθηκε και στην πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που αποκτούν οι απόφοιτοι οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

«Ο  θεσμός της Μαθητείας, δίνει την ευκαιρία σε αποφοίτους να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους από Επίπεδο 4 σε Επίπεδο 5 μετά και την απαιτούμενη πιστοποίηση που θα λάβει, ενώ  δίνεται και η ευκαιρία και σε μεγαλύτερους αποφοίτους να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα» ανέφερε  σε δηλώσεις του και ο επόπτης για τη μαθητεία κ. Αντώνης. Τσουρδαλάκης.

Να σημειωθεί ότι η Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα διάρκειας επτά ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδαεπιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες εβδομαδιαίως, στον εργοδότη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos