ο αστυνομικός διευθυντής Κ. Περράκης με τον αντιδήμαρχο Ν. Χαριτάκη
ο αστυνομικός διευθυντής Κ. Περράκης με τον αντιδήμαρχο Ν. Χαριτάκη

Μετά από πολλές διαμαρτυρίες κυρίως από τη πλευρά του Καλού Χωριού, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Περράκης,

προκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του τη Τετάρτη (4/3), παρόντων υφισταμένων της αστυνομικής διεύθυνσης, του αρμόδιου αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου, Νίκου Χαριτάκη, του προέδρου και πολιτών από το Καλό Χωριό.

Συζητήθηκαν οι αγροζημίες που προκαλούν τα αδέσποτα ζώα κτηνοτρόφου, χωρίς ενώτια, τα οποία κατεβαίνουν μέσα στο Καλό Χωριό, μπαίνουν στους κήπους και προξενούν καταστροφές σε όποια καλλιέργεια, αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν βρει αυτό το τρόπο να τα ταΐζουν, εις βάρος των αγροτών.

Ακολούθησε αρκετή συζήτηση έως ότου οι πολίτες κατανοήσουν τον τρόπο χειρισμού του θέματος. Για τη νομική πλευρά, όπου θα πρέπει να ζητούνται άδεις μεταφοράς ή εγκατάστασης, οι εκπρόσωποι του δήμου είπαν ότι δεν έχει ζητηθεί ποτέ καμία άδεια. Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε έτοιμος, όποτε υπάρξει τηλεφώνημα για αδέσποτα, να ενημερώσει άμεσα στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα διαθέσει το φορτηγό μεταφοράς τους και ήδη ο χώρος φύλαξης των αδέσποτων είναι έτοιμος, όπως είπε και ο κ. Χαριτάκης.

ο πρόεδρος και οι πολίτες αναφέρθηκαν στις ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί
ο πρόεδρος και οι πολίτες αναφέρθηκαν στις ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί

Οπότε τα αδέσποτα θα μαζεύονται και φυλάσσονται και σύμφωνα με το νόμο, ο κτηνοτρόφος θα πρέπει μέσα σε μερικές μέρες να πληρώσει για να τα πάρει. Αν δεν εμφανιστεί κανείς, επειδή τα συγκεκριμένα ζώα δεν έχουν ενώτια, άρα δεν μπορεί να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης, σφάζονται και το κρέας δίδεται σε ιδρύματα της περιοχής.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα ενοικιαστηρίων βοσκοτόπων και άλλα, όπως οι αυθαίρετες περιφράξεις των κτηνοτρόφων, όμως τώρα αρχίζει δειλά – δειλά να κινητοποιείται ο μηχανισμός στον Άγιο Νικόλαο, οπότε έχουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos