Σύσκεψη για την αφαλάτωση στο Υπουργείο  Εμπορικής Ναυτιλίας
Σύσκεψη για την αφαλάτωση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/02, παρουσία του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με  τον  Υφυπουργό κ. Σαντορινιό,

έπειτα από αίτημα  το οποίο τέθηκε  από αντιπροσωπεία αγροτών κατά την επίσκεψη του κ. Θραψανιώτη  στον Κουτσουρά, περιοχή η οποία  πλήγηκε πρόσφατα  από  έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουτσουρά κ. Δασενάκης, ο  πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Παπαδάκης και  ο  Αντιδήμαρχος  της περιοχής κ. Βρυγιωνάκης.

Η αγωνία των αγροτών για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης σε συνδυασμό με τα φαινόμενα λειψυδρίας  των τελευταίων ετών οδηγούν σε εναλλακτικές μορφές κάλυψης των αναγκών σε αρδεύσιμο νερό, όπως η αφαλάτωση και η ορθολογική  χρήση του νερού, κατασκευάζοντας μικρά φράγματα και όχι φαραωνικά κοστοβόρα έργα.

Ο κ. Θραψανιώτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κρήτης και ειδικότερα στο νομό Λασιθίου, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες εκτάσεις πρώιμων κηπευτικών, τόνισε ότι επιβάλλεται να  αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ώστε οι συγκεκριμένες καλλιέργειες να παραμείνουν ζωντανές.

Ο κ. Σαντορινιός, αρμόδιος για θέματα αφαλάτωσης στα νησιά του Αιγαίου, ενημέρωσε τον βουλευτή και τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με το κόστος κατασκευής λειτουργίας και συντήρησης  μιας μονάδας αφαλάτωσης έως 2000 κυβικών νερού το 24ωρο ικανή να ικανοποιήσει τις στρεμματικές ανάγκες τις περιοχής.  Τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τον κ. Θραψανιώτη, ώστε να  μεταφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos