αντιπεριφερειάρχης, δασάρχης, τμήμα υγιεινής,
αντιπεριφερειάρχης, δασάρχης, τμήμα υγιεινής,

Την Παρασκευή 5/6/15 εκπρόσωποι της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου με θέμα την ανεξέλεγκτη και παράνομη βόσκηση στον Δήμο Ιεράπετρας.

Στην συνάντηση εκτός της αντιπεριφερειάρχου κ. Πελαγίας Πετρακη, ο προϊστάμενος της Δνσης Δασών κ. Ε. Συλλιγάρδος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ιεράπετρας κ. Α. Παπαδοπετρακης, εκ μέρους της Αστ/κης Διεύθυνσης Λασιθίου ο κ. Ε. Πετάσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.    Από τα μέλη της Επιτροπής παρουσιάστηκε το πρόβλημα και ως προς τις διαστάσεις που σήμερα έχει λάβει αλλά και ως προς την μεχρι τώρα  ολιγωρία στην αντιμετώπιση του..

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες και την διαπίστωση του δημιουργηθέντος αδιεξόδου συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να απομακρυνθούν οι μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις των οποίων η παρουσία αποτελεί πρόβλημα για το περιβάλλον και τις καλλιέργειες ενω απο μέρους του Δήμου Ιεράπτρας θα επιδιωχθεί η απομακρυνση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε Περιοχές Ειδικής Προστασίας (στη Καλαμαύκα, στον Σταυρό κοκ) όπου απαγορευεται ούτως ή άλλως η κτηνοτροφική δτραστηριότητα.

αστυνομία, μέλη της επιτροπής συλλόγων και φορέων, στελέχη αγροτικής ανάπτυξης
αστυνομία, μέλη της επιτροπής συλλόγων και φορέων, στελέχη αγροτικής ανάπτυξης

Ο κ. Συλιγάρδος απεδέχθη αίτημα της κ. Αντιπεριφερειάρχου ώστε αυτεπάγγελτα να χαρακτηρισθούν ως γεωργικές εκτάσεις  περιοχές με παλαιούς αμπελώνες στην Θρυπτή αλλα και γεωργικές εκτασεις  άλλων περιοχών. Το σχετικό αίτημα θα πρέπει να κατατεθεί μέσω της περιφερειακής ενότητας μετα απο προτάσεις των τοπικών φορέων.

Αποξήλωση παράνομης περίφραξης
Επίσης την Κυριακή 7/6/15 σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων αντιπροσωπεία της Επιτροπής, και μετα απο αίτημα  ιδιοκτήτου γεωργικής γής, παρέστη σε απομάκρυνση παράνομης περιφραξης στην περιοχή Βληχά Κατω Χωρίου. Στην συνέχεια απομάκρυνε για δεύτερη φορά περίφραξη σε άλλη κοντινή ιδιοκτησία η οποία είχε απομακρυνθεί πρό μηνός και την οποία άγνωστοι(!?) επανατοποθέτησαν.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη ενέργεια απομάκρυνσης είχαν παραστεί ο βουλευτής κ Κ. Δερμιτζάκης, εκπρόσωποι παρατάξεων απο τον Δήμο Ιεράπετρας, ο ιερέας του χωριού καθώς και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και Συλλόγων.

Η παράνομη επανατοποθέτηση της είναι ενδεικτική της θρασύτητας ωρισμένων οι οποίοι έχουν συνηθίσει στην μέχρι τώρα ανοχή και ολιγωρία των αρμοδίων αρχών που ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχισθεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos