Σύσκεψη για τη πολιτική προστασία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
από τη σύσκεψη στο δημαρχείο

Η ετοιμότητα-προετοιμασία του Δήμου και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης ήταν το μοναδικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Στρατάκης και Δημήτρης Τζιράκης, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας Μανόλης Παντατωσάκης, εκ μέρους  της ΕΛΑΣ Γιώργος Στιβακτάκης δημοτικός σύμβουλος, από το ΕΚΑΒ ο προϊστάμενος του κλιμακίου Οροπεδίου Λασιθίου δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φανουριάκης, και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο πυροσβέστης Δημήτρης Σιγανός.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα άλλη μια σύσκεψη στην οποία αυτή την φορά θα προσκληθούν και οι εκπρόσωποι των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Οροπεδίου.

«Οι συσκέψεις αυτές πρέπει να συγκαλούνται τακτικά για να διαπιστώνουμε την ετοιμότητα, την εγρήγορση, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων με την Πολιτική Προστασία φορέων στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σύντομα θα οργανώσουμε και την σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής, ενώ στην πολιτική του Δήμου, όπως είναι υποχρεωμένος, είναι και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι βεβαίως δεν πρέπει να ανησυχούν αλλά επιβάλλεται ο πολίτης να είναι ενημερωμένος στο πλαίσιο εφαρμογής της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos