ενημερωτική εκδήλωση για τη λειτουργία της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού
ενημερωτική εκδήλωση για τη λειτουργία της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ενημερωτική εκδήλωση για τη λειτουργία της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού,

εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2015-2016, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Στην ενημέρωση προήδρευε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη και συμμετείχαν οι ακόλουθοι: ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Υγείας Μ. Κλώντζας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Συριγωνάκης εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, Σπύρος Επιτροπάκης Διευθυντής της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων του Νομού καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου.

Η πρωτοβουλία για την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού, απευθύνεται σε παιδιά απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος και που αδυνατούν να πληρώσουν, να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ στις Ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου, Τένις).

Στη δράση αυτή, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών.

Η επιλογή των υποψήφιων αθλουμένων θα γίνεται μετά από αίτηση των γονέων ή κηδεμόνων τους στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λασιθίου, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγ. Νικόλαος, μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

  • Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το έντυπο Ε9.
  • Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από όπου θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας.

Το όριο εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών της οικογένειας καθορίζεται ως εξής: για οικογένεια με δυο μέλη ορίζεται καθαρό ετήσιο εισόδημα αφαιρουμένου του ενοικίου, ποσό ύψους μέχρι 6500€, για τριμελή οικογένεια ποσό ετήσιου εισοδήματος μέχρι 8000€, για τετραμελή οικογένεια μέχρι 9000€, για πενταμελή και άνω μέχρι 12500€.

  • Ανεργία των γονέων που προκύπτει από την σχετική Κάρτα του ΟΑΕΔ.
  • Θα λαμβάνεται υπόψη και η ιατρική γνωμάτευση για ασθένεια (αν υπάρχει) των γονέων ή άλλου μέλους της οικογένειας.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos