Σύσκεψη για φιλοξενία των προσφύγων στο Λασίθι
από τη σύσκεψη, αντιπεριφερειάρχης με δημάρχους

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την φιλοξενία των προσφύγων στο Λασίθι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και τον Αντιδήμαρχο Σητείας Νίκο Λατζανάκη έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του προσφυγικού σε επίπεδο Νομού.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ο κάθε Δήμος  μόνος του δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα. Η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΠΕΔ είναι να υπάρξει μια δομή σε επίπεδο Κρήτης που θα αναλάβει την υλοποίηση της φιλοξενίας των προσφύγων στα πρότυπα της δομής που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων. Αυτή η δομή σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία να έχει την ευθύνη του εγχειρήματος (επιλογή διαμονής, διασπορά με πληθυσμιακά κριτήρια, ενσωμάτωση, παρακολούθηση με ειδικούς επιστήμονες κλπ).

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε πως «Είναι σημαντικό να υπάρξει σωστός σχεδιασμός και προετοιμασία και από μέρους της αυτοδιοίκησης, ώστε η εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί να γίνει οργανωμένα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τόσο για τον τοπικό πληθυσμό όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos