Από τη σύσκεψηΗ αναγκαιότητα κατασκευής πολιτικού αεροδρομίου στο Καστέλλι, αποτελεί κύρια προτεραιότητα για τη Νέα Νομαρχιακή Αρχή, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε τη Παρασκευή (27/4) η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη. Στη συνάντηση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Γιώργος Δεικτάκης, Κώστας Μπαντουβάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Στέλιος Ματζαπετάκης, Γιάννης Σκουλάς, Μανόλης Στρατάκης και Μάος Φραγκιαδουλάκης, καθώς και οι Δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, Θραψανού Μανόλης Λαδωμένος, Καστελλίου Μανόλης Σμυρνάκης και Νέας Αλικαρνασσού Βαγγέλης Σισαμάκης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Αλέξακης.

Όλοι οι παριστάμενοι σμφώνησαν στην προοπτική δημιουργίας νέου πολιτικού αεροδρομίου στο ν. Ηρακλείου, για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών αερομεταφοράς από και προς την Κρήτη.
Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιργο Σουφλιά και Μεταφορών & Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη ώστε να προωθηθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες για το έργο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μελέτες, όπως το αναπτυξιακό σχέδιο της ευρύτερης περιοχής, ο χωροταξικός σχεδιασμός και οι μελέτες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιοχής.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos