Σε δύο άξονες κινείται η προσπάθεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης με το προσχέδιο της νέας Αστυνομικής Διάταξης για τα μέτρα πρόληψης και καταστολής της ζωοκλοπής, το οποίο συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/9) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Στη σύσκεψη που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, υποστράτηγο κ. Αντώνη Μπαγιαρτάκη, πήαν μέρος, εκ μέρους του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο διευθυντής του Γραφείου του, κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής , εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές της Κρήτης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η νέα αστυνομική διάταξη προσπαθεί να αγγίξει ουσιαστικά τα αίτια και τις αφορμές που προκαλούν την ζωοκλοπή, προσδιορίζοντας ρυθμίσεις σε συνδυασμό με τα ισχύοντα νομοθετήματα με σκοπό να επιβάλλει με απλούστερες διαδικασίες την τάξη και την ασφάλεια.

Οι νέες ρυθμίσεις αναφέρονται κυρίως στη σχέση του κατόχου των ζώων με τον χώρο και τον τρόπο εκμετάλλευσης και βοσκής τους, όπως προσδιορίζονται από τους Νομικούς κανόνες της Πολιτείας.

Είναι ξεκάθαρο, τόνισε ο κ. Τόκας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη , ότι γίνεται μια προσπάθεια που κινείται σε δύο άξονες Πρώτον να αντιμετωπιστεί η ζωοκλοπή ακόμη καλύτερα και δεύτερο πώς θα εξυπηρετηθεί ο κτηνοτρόφος

Μάλιστα ο κ. Γενικός επεσήμανε σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους ότι στόχος είναι το πώς θα μπορέσουμε να απλοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να τους βοηθήσουμε τους νομοταγείς ανθρώπους να προχωρήσουν.

Από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνης Μπαγιαρτάκης αφού είπε ότι η ζωοκλοπή σύμφωνα με τις στατιστικές έχει μειωθεί στην Κρήτη επεσήμανε ότι η πρόταση που έχουμε φέρει με κάποιες επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για ορισμένα, θεωρώ επιμέρους θέματα, και όχι ουσίας, οδηγεί σε ένα καλό κείμενο που μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos