Τσόκας, Κεφαλογιάννης, Μπαντουβάς, Λιάπης, Αυγενάκης

Από τη σύσκεψη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη (4/12), σύσκεψη στο ΥΠ.ΠΟ., με τη συμμετοχή των Βουλευτών Ηρακλείου της ΝΔ, κ.κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνου Μπαντουβά και Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θεόδωρου Δραβίλλα και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, για να συζητηθούν θέματα πολιτιστικού σχεδιασμού που αφορούν στο Νομό.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων για το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, που ένα μήνα πριν από την ολοκλήρωση του Γ ΚΠΣ, έχει υπόλοιπο εκταμίευσης 3 εκατομμύρια Ευρώ.
Οι Βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των εργασιών, ενώ ο Υπουργός Πολιτισμού τους επιβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση τους.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λιάπης, «απεχθάνομαι ως νοοτροπία τα ημιτελή έργα» και τόνισε ότι θα επισκεφθεί και πάλι το Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της πορείας του έργου.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του Μουσείου Ηρακλείου και δόθηκαν οδηγίες στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την επιτάχυνση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης.
Επιβεβαιώθηκαν τα χρονοδιαγράμματα οικονομικής απορρόφησης για το Μουσείο και συζητήθηκαν τα έργα στην Κνωσό, στο Κούλε, στο Μπεντενάκι ενώ τέθηκε από τους βουλευτές και το θέμα του Μουσείου Μεσσαράς.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos