Από τη σύσκεψη

Φώλιας, Τσόκας

Mε απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση και ανακοίνωσε τη Τρίτη (3/4) ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χ. Φώλιας εξοφλούνται όλοι οι λογαριασμοί των εργολάβων της Κρήτης το σύνολο των υποχρεώσων των οποίων είναι πάνω από 26 εκατ. ευρώ και αφορούν ουσιαστικά χρέη εξαετίας. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα στο Ηράκλειο ο υφ. κ. Χ. Φώλιας μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Τσόκα τους Νομάρχες και τους προέδρους των ΤΕΔΚ τονίζοντας ότι «διαθέτουμε επιπλέον ένα κονδύλι της τάξεως των 27 εκατ. ευρώ το οποίο είναι από σήμερα διαθέσιμο για την ολοκληρωτική εξόφληση όλων των απαιτήσεων όλων των εργολάβων».

Παράλληλα ανακοίνωσε την ένταξη του φράγματος Βαλσαμιώτη στο πρόγραμμα του ΓΆ ΚΠΣ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίζοντας έτσι την ολοκλήρωση του.
Η Κρήτη βρίσκεται μπροστά τόνισε ο κ. Φώλιας σε μία νέα πρόκληση που είναι το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Είναι μια νέα εποχή μιας που 82% των κοινοτικών κονδυλίων θα απευθυνθούν πλέον στην Περιφέρεια.

Ουδείς δήμαρχος από το Λασίθι !

Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό

Το οικονομικό κέντρο ανάπτυξης του τόπου μας , είπε, μετατοπίζεται από το κέντρο προς την περιφέρεια. Νομίζω είπε ότι νέες προοπτικές ανοίγονται και για την Περιφέρεια της Κρήτης, όπως και για τις υπόλοιπες περιφέρειες.
Ακόμη τόνισε ότι το ομμάτι των ιδιωτικών επενδύσεων πηγαίνει πάρα πολύ καλά και πιστεύω πρόσθεσε ότι και με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο όπως θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή θα πάει ακόμη καλύτερα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας ευχαρίστησε τον φυπουργό γιατί με τις προσπάθειές του όπως είπε «μας δίνει το δικαίωμα να μπορούμε να μιλάμε για αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του παρελθόντος αλλά και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».
Αναφερόμενος ο κ. Τσόκας στο φράγμα Βαλσαμιώτη τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο για τον Νομό Χανίων που περνάει πια από τους Εθνικούς πόρους – όπου προχωρούσε με απελπιστικά αργούς ρυθμούς – στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της χρηματοδότησης και έτσι θα ολοκληρωθεί και αυτό.

Σημειωτέον ότι εκτός του Νομάρχη Λασιθίου, ουδείς άλλος από το Λασίθι συμμετείχε στη σύσκεψη παρά τη πρόσκληση. Προφανώς η σύσταση σε σώμα της ΤΕΔΚ Λασιθίου, ήταν γεγονός κατά πολύ σοβαρότερο από την επαφή των Δημάρχων του νομού με τον Υφυπουργό Οικονομίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos