από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης στο λαογραφικό μουσείο Νεάπολης
από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης στο λαογραφικό μουσείο Νεάπολης

Ήταν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, μια μέρα σημαντική για τη Νεάπολη, αφού ενθρονίστηκε ο νέος Επίσκοπος, που ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θέλησε να επισκεφθεί το νέο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης. Συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, περιήλθε τους χώρους του Παλιού Γυμνασίου Νεάπολης μαζί με το βουλευτή Λασιθίου κ. Μ. Θραψανιώτη και τον πρώην Δήμαρχο κ. Δ. Κουνενάκη. Όλοι οι εκλεκτοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο κτήριο από την πρόεδρο της ΠΛΕΑΜ, μέλη του ΔΣ και τον αρχιτέκτονα κ. Οδυσσέα Σγουρό.

Ο Περιφερειάρχης επαίνεσε την πρωτοβουλία της ΠΛΕΑΜ και εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλλει και η Περιφέρεια στην ολοκλήρωση του έργου. Η πρόεδρος αιτήθηκε στον  κ. Αρναουτάκη την κάλυψη της δαπάνης φύλαξης του χώρου με συναγερμό και κάμερες ασφαλείας, αίτημα που έκανε δεκτό ο περιφερειάρχης και προχώρησε άμεσα τις επόμενες μέρες στην επιχορήγηση της ΠΛΕΑΜ.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο καλύπτεται πλήρως από σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Εκφράζουμε δημόσιες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη, για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας και τη στήριξη της πόλης μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos