μετά την ενημέρωση για το γεωπάρκο
μετά την ενημέρωση για το γεωπάρκο

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου και μετά από πρόσκληση της κ. Χρύσας Περράκη,  Εκπαιδεύτρια Φιλόλογος στο Σ.Δ.Ε. Σητείας και Υπεύθυνη του Παραρτήματος, ο Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας, επισκέφτηκε το σχολείο και ενημέρωσε τους μαθητές για το παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και  για τις δραστηριότητες του Γεωπάρκου της Σητείας.  Ο ΔΟΚΑΣ, ως ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας άμεσα ανταποκρίνεται στα αιτήματα τόσο των σχολείων όλων των βαθμίδων , όσο και σε ομάδες πολιτών για  ενημέρωση και σε πολλές περιπτώσεις και φιλοξενίας όπως πρόσφατα έκανε με την φιλοξενία του τμήματος σπηλαιολογίας του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας για  την πρακτική εξάσκηση σε σεμινάρια σπηλαιολογίας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά, ότι όλες οι υποδομές του Πάρκου είναι διαθέσιμες για όποιο ενδιαφέρεται να επισκεφτεί την περιοχή και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους  μαθητές όλων των  σχολείων.

Επίσης σας καλούμε στις εκδηλώσεις του Γεωπάρκου που ξεκινούν την Κυριακή 5 Ιουνίου με την Γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Σητείας και την Τρίτη 7 Ιουνίου σε ενημερωτική  εσπερίδα στο Πολύκεντρο της Ζάκρου για το Γεωπάρκο της Σητείας στις 7 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos