φωτιαΧωρίς να εμπνέει πια καμία ανησυχία, η φωτιά που έκαιγε από χθες το πρωί την περιοχή πάνω από τα Σχινοκάψαλα στο δήμο Μακρύ Γιαλού τέθηκε υπό μερικό έλεγχο,αφού πρώτα αποτέφρωσε 400 στρέμματα δασικής έκτασης. Χθες το βράδυ (6/11) η πυρκαγιά σταμάτησε 300 μέτρα από τα Σχινοκάψαλα.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Γιώργος Χατζάκης, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής αμέσως προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά. Το έργο τους όμως ήταν πολύ δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και ήταν δύσκολη έως αδύνατη, η βοήθεια από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ο κ. Χατζάκης σε επικοινωνία του με το σταθμό μας τόνισε ότι κάθε χρόνο και μάλιστα στα ίδια σημεία συμβαίνει το ίδιο πράγμα ακριβώς. Για το λόγο αυτό ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα πιο βαθιά, να γίνει κάποια αστυνόμευση στην περιοχή πιο συστηματική, για να υπάρξε κάποιο αποτέλεσμα. «Να τιμωρηθεί κάποιος παραδειγματικά. Δε μπορεί να παραμείνουν ανεξέλεγκτοι κάποιοι που θέλουν να κερδίσουν κάποια τετραγωνικά παραπάνω βοσκοτόπων ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο το κάνουν» τόνισε ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού.

Σχετικοί Δικτυαοί Τόποι

Δήμος Μακρύς Γιαλός

Print Friendly, PDF & Email

Από manos