Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Αγίου Νικολάου
Στελέχη της παράταξης σύγχρονος δήμος

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερθήκαμε στο μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου, που αποδεικνύει την επάρκεια του Δήμου σε διαθέσιμα που δυστυχώς όμως δεν  συνοδεύεται από  έργα.

Ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε ως συνήθως στις δυσκολίες απορρόφησης κλπ, ανάφερε ξανά ότι παρέλαβε μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο από την δική μας διαχείριση και έθεσε ξανά το ερώτημα γιατί δεν τα διαθέσαμε  εμείς.

Χωρίς διάθεση κριτικής, άλλωστε δεν έχει πλέον έννοια στον τέταρτο χρόνο μια δημοτικής θητείας που έχει  πλέον αποτυπωθεί το έργο και οι δράσεις της, αναφέρουμε για ενημέρωση τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Το ταμειακό υπόλοιπο με την παρούσα διοίκηση την 31-12-2016 ήταν 9.485.000 ευρώ περίπου. Ανάλογο είναι το ταμείο και σήμερα.
  2. Το ταμειακό υπόλοιπο που παραδώσαμε την 31-8-2014 ήταν 6.800.000 ευρώ περίπου.

Μέσα στο ποσό  αυτό όμως ήταν οι δεσμεύσεις για έργα και μελέτες που εξελίσσονταν και ανέρχονται περίπου στις  5.200.000 ευρώ. Θυμίζουμε μερικά έργα της εποχής: Ανάπλαση Σταυρού, Ανάπλαση Κοπράνες-Δεξαμενή, Ανάπλαση οδών Κριτσάς, Καζάνη  προς Γ Δημοτικό, ανάπλαση Κεντρικών οδών γύρω από το Δημαρχείο (Καπετανάκη, Γιαμουδάκη, Αναπαύσεως κλπ), Αναπλάσεις στις Κοινότητες, Παιδικές Χαρές καθώς και μια σειρά μελετών κλπ .

Ως εκ τούτου το διαθέσιμο ήταν γύρω στα 1.600.000 ευρώ που ήταν απόθεμα ασφάλειας.

Αντιθέτως σήμερα χωρίς  έργα, χωρίς εντάξεις στο ΕΣΠΑ, το ταμειακό υπόλοιπο είναι υπερβολικό. Ελπίζουμε να απορροφηθεί σε κάποια έργα και να μην μένουμε μόνο στην απόδοση τόκων.

Νοέμβριος 2017

Σύγχρονος Δήμος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos