Από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Με αναστάσιμη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και λαού τελέσθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου από τον Σεβ. Mητροπολίτη Iεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Eυγένιο τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Παχείας ¶μμου, που βρίσκεται σε περίοπτη και κομβική θέση (επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου–Ιεράπετρας και Σητείας).
 
Ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ευγενίου, στον οποίο έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς της Mητροπόλεως.
 
Ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ανεγερθεί ένας ευρύχωρος και περικαλλής ναός, για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας,και προχώρησε σε μια σύντομη αναδρομή των εργασιών και του κόστους ανέγερσης του ναού.
 
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος τόνισε ότι «η κατασκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών, ήταν ένας ιερός πόθος, που για πολλά χρόνια σιγόκαιε μέσα στα σωθικά και στη σκέψη μας. Ήταν όμως και ανάγκη πρακτική και επιτακτική καθόσον καθημερινά αναπτύσεται η περιοχή αυτή.
 
Ο ναός μάς αναγάγει προς τον ουράνιο Θεό και Πατέρα, που είναι ο χορηγός όχι μόνο της υγείας και της εργασίας, αλλά και αίτιος παντός αγαθού στη ζωή μας. Ακόμα μας διδάσκει την κοινή προσευχή, το καθήκον του εκκλησιασμού και ότι ο ναός είναι φροντιστήριο ψυχών και εργαστήρι αγίων»… «Η Πχεία ¶μμος απέκτησε το καλύτερο και λαμπρότερο στολίδι της.
 
Τον Ιερό Ναό της, που μόλις τον αντικρύζεις από μακρυά αντιλαμβάνεσαι που βρίσκεσαι, σε τι πολιτιστικά ανεπτυγμνένη περιοχή διασχίζεις»… «Δεν έχουμε παρά να αναφωνήουμε εκ βάθους ψυχής το: «Δόξα σοι Κύριε, δόξα σοι» και να αξιωθούμε με την καλή συνεργασία και προσφορά όλων να εξοπλήσομε εσωτερικά τον Ι. Ναό, που κι αυτό είναι έργο δύσκολο και με κόστος υψηλό για να επιτελέσουμε και τα ιερά εγκαίνια, δηλ. την πλήρη καθιέρωση του ιερού ναού.
 
Ιερός Ναός Αγίου ΧριστόφορουΗ επίπλωση του ιερού ναού και τα ιερά σκεύη είναι τέχνης βυζαντινής και παραδοσιακής μορφής, ώστε να αποτελούν όχι μόνο στολίδι, αλλά και πρότυπο παράδειγμα και για άλλους νεόδμητους ναούς για τις λατρευτικές ανάγκες της ευρύτεης Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας».
 
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε να είναι μακάριες οι ψυχές των κεκοιμημένων ευεργετών και δωρητών του ναού, τα σεπτά ονόματα των οποίων θά μνημονεύονται στους αιώνες και εδώ στον ιερό Ναό και στο Βιβλίο της αιώνιας Ζωής. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρήτρια μακαριστή Δέσποινα Σερέπετση-Μπαχλιτζανάκη, η οποία εις μνήμην του συζύγου της Δημητρίου διέθεσε το ποσό των 180.000 ευρώ.
 
Τέλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Nικ. Xριστοφακάκη και το Τοπικό Συμβούλιο της Παχείας ¶μμου, που πρόθυμα ανέλαβαν τη διαμόρφωση και τον καλλωπισμό του αύλειου χώρου και της παρόδου για να είναι εύκολη κι άνετη η πρόσβαση και επικοινωνία απ΄ τον κεντρικό οδικό άξονα.
 
Επίσης ευυχαρίστησε τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Παχείας ¶μμου για τη βοήθειά τους και όλους τους παρευρεθέντες. Την τελετή των Θυρανοιξίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Ατ. Στρατάκης, ο Δήμαρχος κ. Nικ. Xριστοφακάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας, ο Αντινομάρχης κ. Σ. Αναστασάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ν. Παπαβασιλείου, ο πολιτευτής Ι. Πευκιανάκης, οι Ενορίτες και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos