Χαμόγελο του ΠαιδιούΜε δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Βέροια, που οργάνωσε ο σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού» τιμήθηκε σήμερα (25.5) η Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στο τέλος της οποίας 2.000 μπαλόνια κάλυψαν τον ουρανό. Ο αριθμός των μπαλονιών ήταν μάλιστα ανάλοος με τα 2000 παιδιά που καθημερινά πέφτουν θύματα απαγωγής σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.
 
Στη Βέροια παιδιά από όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής, παρέα με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Εληάς, απ΄ όπου εξαφανίστηκε ο 11χρονος ¶λεξ Μεσχισβίλι, πριν από τέσσερις μήνες.
 
«Η εξαφάνιση παιδιών είναι ένα παγκόσμιο καθημερινό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλες και όλους μας. Δεν χρειάζεται να συμβεί σε εμάς για να ευαισθητοποιηθούμε» αναφέρει ο Σύλλογος «Το χαμόγελο του παιδιού»
 
Όπως αναφέρει ο σύλλογος περισσότερα από 2.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε μέρα ενώ πάνω από 58.000 πέφτουν θύματα απαγωγής ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, από άτομα πέρα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
 
Ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι τα νούμερα έχουν αυξητική τάση.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos