τα Νέα της Χερσονήσου, εξώφυλλο

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας

Η πρώτη προσπάθεια κάλυψης του ελλείμματος ενημέρωσης της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, όσον αφορά τουλάχιστον το Δήμο, έγινε με την έκδοση της διμηνιαίας εφημερίδας «τα Νέα της Χερσονήσου», της οποίας το πρώτο φύλλο ήδη τυπώθηκε και κυκλοφορεί. Η εφημερίδα περιέχει ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων, που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, όπως, η ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη, τις απόψεις επιχειρηματιών της περιοχής για το μέλλον του τουρισμού, για την αστική συγκοινωνία, για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και άλλα.
Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Σπύρος Δανέλλης, αναφέρει:

Αγαπητή/έ Δημότη,
στη σημερινή πραγματικότητα των μεγάλων δήμων, όπου η κλίμακα δεν επιτρέπει τη ζωντανή καθημερινή ενημέρωση και επικοινωνία, η περιοδική ενημερωτική έκδοση του Δήμου μας φιλοδοξούμε να καλύψει πολλά κενά. Κενά που σε περιοχές όπως η δική μας, με την ένταση της απασχόλησης και τα εξοντωτικά ωράρια του συνόλου σχεδόν του ενεργού πληθυσμού, είναι πολύ μεγάλα, αφού όχι μόνο καθίσταται απαγορευτική η συμμετοχή των περισσότερων σε κάθε είδους ενημερωτική συνάντηση – εκδήλωση, αλλά πολύ χειρότερα, λίγοι αντιλαμβάνονται πράγματα (έργα ή άϋλες δράσεις) που συμβαίνουν λίγο έξω από το χώρο που κινούνται.
Φιλοδοξούμε επίσης, το έντυπο αυτό, να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης και γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την ιστορία αυτού του τόπου, τις αναφορές και την εξέλιξη της κοινωνίας μας, τις Βασικές οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής. Στο πρώτο μας τεύχος υπάρχει μια σύντομη αναφορά στους «Δρόμους του Νερού» κατά τα Ρωμαϊκά Χρόνια. Ένα τεχνολογικό θαύμα υψηλού πολιτισμού, με σεβασμό στη φύση, που έκανε τη Χερρόνησσο του τότε μια λουτρόπολη που να μην έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τα υπερπολυτελή S.P.A. της Χερσονήσου του σήμερα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ένας πρώτος απολογισμός της τουριστικής περιόδου που φεύγει, από εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.
Γίνεται μια αντιπροσωπευτική αναφορά σε δράσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και επισκέπτες μας.
Κεντρικό βεβαίως θέμα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ευκαιρία που είχαμε να ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια Μια μοναδική τιμή που μας γέμισε περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Αυτή τη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στη Χερσόνησο με τρόπο που έκαναν πολλούς να μας θαυμάσουν. Μια πράξη της οποίας η προστιθέμενη αξία έχει αποδέκτη τον κάθε δημότη μας και τον κάθε επιχειρηματία του τόπου μας. Αφού ευχαριστήσω όλους τους πολύτιμους συνεργάτες αυτού του τεύχους, ζητώ την κατανόηση σας για πιθανές ατέλειες και περιμένουμε την ενεργό σας συμμετοχή για τα επόμενα τεύχη μας.

Σπύρος Αθ. Δανέλλης
Δήμαρχος Χερσονήσου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos