το νοσοκομείο Ιεράπετρας
το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα  στη στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: Η πρόσφατη απόφαση για προκήρυξη μιας μόνο θέσης ιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης εγείρει αντιδράσεις και συνάμα προκαλεί την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων επισκεπτών και η περαιτέρω στελέχωση του είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Μάλιστα, την προηγούμενη Δευτέρα έγινε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα, όπου αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από 1ης Ιουνίου, η διερεύνηση  δυνατότητας προσφυγής στη δικαιοσύνη αλλά και η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης τεκμηριωμένης νομοθετικής ρύθμισης από την Κυβέρνηση για να αλλάξει η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προχειρότητα» και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οσονούπω λήγουν και οι συμβάσεις των 5μηνιτών απασχολούμενων, οι οποίες δεν θα ανανεωθούν, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος «ουσιαστικά» κλεισίματος του νοσοκομείου, αφού οι κλινικές θα αναγκαστούν να λειτουργούν έως κάποια συγκεκριμένη ώρα ή να μην λειτουργούν καθόλου.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης της λειτουργίας του νοσοκομείου είναι ότι η παθολογική κλινική του λειτουργεί τρεις μέρες μόνο το μήνα.

Με βάση τα παραπάνω και

επειδή σε απάντηση παλαιότερης ερώτησης μου, δηλώσατε ότι προτίθεστε να προκηρύξετε 16 θέσεις Ιατρών

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Γιατί δεν προκηρύσσονται οι υπόλοιπες θέσεις που δεσμευτήκατε;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos