τελευταία προβολή, με την ιταλική ταινία Dogman
Dogman

Mε την πολυβραβευμένη ταινία «Dogman», ολοκληρώνονται οι θερινές προβολές, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 21:30, τον θερινό δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’, θα προβληθεί η τελευταία δημιουργία του ταλαντούχου Ιταλού σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε. Η βραβευμένη στις Κάνες ταινία είναι ιταλικής παραγωγής 2018, διάρκειας 102′ και πρωταγωνιστούν οι Μαρτσέλο Φόντε, Εντουάρντο Πέσε, Άνταμο Ντιονίζι.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ιταλία την δεκαετία του 80 και  ξεδιπλώνει την ιστορία του Μαρτσέλο, ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού φροντίδας σκύλων. Ο Μαρτσέλο είναι παγιδευμένος σε μια σχέση φιλίας και υποταγής με τον τραμπούκο της περιοχής, τον κτηνώδη Σιμόνε, ο οποίος τον υποχρεώνει να συμμετάσχει σε μια διάρρηξη. Τελικά όμως τον ξεγελά, με αποτέλεσμα ο ανθρωπάκος να καταλήξει στη φυλακή. Όταν ο Μαρτσέλο αποφυλακίζεται είναι φαινομενικά ο ίδιος, αλλά μέσα του έχει αλλάξει, δεν είναι πια τόσο πειθήνιος και θέλει να πάρει εκδίκηση…

Δεκάδες βραβεύσεις, για μια συναρπαστική ταινία που αφηγείται μια ιστορία Δαβίδ και Γολιάθ, μια ιστορία βίαιης εκδίκησης με κίνητρο την ανθρώπινη αποδοχή, μια ιστορία για τα ξεχασμένα από το νόμο και το κράτος προάστια-φαντάσματα της Ιταλίας κι όσους ζουν εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών προβολών, ανανεώνεται το ραντεβού μας μπροστά στη μεγάλη οθόνη του ‘REX’, τον Οκτώβριο, με εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών κάθε Τρίτη.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, στοιχεία συντελεστών στην ιστοσελίδα μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos