Από τη συνάντηση

ΠΕΠ Κρήτης

«Επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε εμείς ότι δεν θα χάσουμε χρήματα από το ΠΕΠ Κρήτης» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Σεραφείμ Τσόκας κατά την Τεχνική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (12/6) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με όλους του εμπλεκόμενους φορείς εν όψει της ολοκλήρωσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Π.Ε.Π. Κρήτης. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η εξέταση της πορείας υλοποίησης των έργων με στόχο, την επίσπευση της υλοποίησης των πληρωμών των έργων αυτών.

«Είμαστε ένα ΠΕΠ το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία από τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουμε, απολύτως τίποτα, και πορεύεται μ την απορρόφηση που έχει απΆ τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό δεν θέλουμε να το θυσιάσουμε. Ούτε θέλουμε να το χαρίσουμε» δήλωσε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης.

Δηλώσεις Γ.Γ.:
Σήμερα γίνεται μια συνάντηση στην Περιφέρεια με όλους τους φορείς διαχείρισης που εκτελούν ή έχουν αναλάβει έργα. Ο σκοπός αυτής της συνάντησης είχε προαναγγελθεί στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει να κάνει με την επιτάχυνση διαδικασιών και των τυπικών διαδικαστικών θεμάτων που εκκρεμούν. Είναι μια καλή ευκαιρία διότι είναι όλες οι υπηρεσίες εδώ άρα μπορούν να τεθούν θέματα και να απαντηθούν. Είναι υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων, των Νομαρχιών, του ΟΛΗ, του ΟΑΝΑΚ, του ΟΑΔΥΚ κτλ. Πιστεύουμε ότι έτσι επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε «εμείς δεν θα χσουμε χρήματα από το ΠΕΠ Κρήτης».

Από τη συνάντηση

ΠΕΠ Κρήτης

Ερ. Υπάρχουν έργα τα οποία είναι στο κόκκινο;
Απ. Υπάρχουν έργα τα οποία παρουσιάζουν μια επικινδυνότητα. Είναι φυσικό να υπάρχει μια επικινδυνότητα. Δεν ζούμε σε ένα τέλειο κόσμο. Σας υπενθυμίζω όμως ότι είμαστε ένα ΠΕΠ το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία από τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουμε, απολύτως τίποτα και πορεύεται με την απορρόφηση που έχει απΆ τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό δεν θέλουμε να το θυσιάσουμε. Ούτε θέλουμε να το χαρίσουμε. Και θέλουμε να αντιληφθούν όλοι ότι είμαστε απΆ την ίδια πλευρά, παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό να ολοκληρώσουμε τα έργα.

Ερ. Υπάρχουν έργα κύριε Γενικέ που είναι δύσκολα, που δεν έχουν δημοπρατηθεί. Όπως έργα στο λιμάνι.
Απ. Θα τα δημοπρατήσει ο Δήμος όσο νωρίτερα γίνεται. Δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα έργα. Μας ενδιαφέρουν έργα τα οποία παρουσιάζουν από την φύση τους ορισμένες δυσκολίες, όπως ΟΠΑΑΧ, Κοινωνικό Ταμείο κα. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση αυτά τα έργα και γιΆ αυτό θέλουμε τον καλύτερο συντονισμό.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos