Από την κορεάτικη επίσκεψη Επταήμερη περιοδεία σε ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποίησε ο Κορεάτης επιχειρηματίας Sang-Duk Oh μαζί με συνεργείο από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Κορέας για την παραγωγή ωριαίου αφιερώματοςντοκιμαντέρ για την Κρήτη, την Κρητική κουζίνα και τα προϊόντα της.

Ο κ Oh ήταν καλεσμένος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτη  και των Ενώσεων Σητείας και Αποκορώνου ενώ την αποστολή φιλοξένησαν τα ξενοδοχεία Capsis και Sitia Bay. Την αποστολή συνόδευσε επίσης ο κ Kim Hoon, ο σημαντικότερος εν ζωή συγγραφέας της Κορέας με πολύ πλούσιο έργο, μεταφρασμένο σε δεκάδες γλώσσες.
 
Ο κ Oh, είναι επικεφαλής της Value Tree corporation, η οποία προμηθεύει και τροφοδοτεί με διατροφικά προϊόντα όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Κορέας καθώς και αλυσίδες super market. Η εταιρεία αυτή εισάγει και διακινεί περίπου το 85-90% των Ελληνικών προϊόντων διατροφής που καταλήγουν στην Κορέα με μεγάλη έμφαση στα Κρητικά προϊόντα και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, το μέλι, το βαλσάμικο ξύδι, τα παραδοσιακά Σητειακά γλυκά και την τσικουδιά, τα οποία λατρεύει και προωθεί με πολύ ζήλο.
 
Όπως ο ίδιος μας εξήγησε, όταν άρχισε την δραστηριότητα αυτή πριν από 5 περίπου χρόνια, τα προϊόντα της Κρήτης δεν ήταν καθόλου γνωστά στους Κορεάτες, οι οποίοι όμως δεν άργησαν να αναγνωρίσουν την ποιοτική τους υπεροχή και την ξεχωριστή τους γεύση, με αποτέλεσμα τα Κρητικά προϊόντα να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις ροτιμήσεις των Κορεατών καταναλωτών και να εδραιώνονται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων διανομής αλλά και σε γνωστές αλυσίδες διεθνών ξενοδοχείων.
 
Η τηλεοπτική εκπομπή που γυρίστηκε για λογαριασμό του ΜΒC περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελεί ένα αφιέρωμα στην Κρήτη, διάρκειας 60 λεπτών, όπου προβάλλονται και προτείνονται οι καλύτερες λύσεις σε τρεις ενότητες: αξιοθέατα, διατροφή και ψυχαγωγία. Στα αξιοθέατα που θα προβληθούν συγκαταλέγονται το παλάτι της Κνωσού και στοιχεία του Μινωικού πολιτισού, η ξεχωριστή φυσική ομορφιά με φαράγγια, βουνά και ιδιαίτερη έμφαση στους ελαιώνες, και οι παράκτιες περιοχές με σύγχρονη τουριστική υποδομή αλλά και παρθένες παραλίες.
 
Από την κορεάτικη επίσκεψη Στην ενότητα της διατροφής παρουσιάζονται οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες του τόπου μας και εδέσματα από θαλασσινά, ντόπιο κρέας, γαλακτοκομικά, καθώς και παραδοσιακά γλυκά και βότανα. Τέλος στην ενότητα της ψυχαγωγίας θα προβληθούν εικόνες από θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, φυσιολατρικό τουρισμό αλλά και θεραπευτικές αγωγές και μασάζ με καλλυντικά από ελαιόλαδο.
 
Το δεύτερο μέρος των γυρισμάτων αφορά την παραγωγή δέκα και πλέον δεκάλεπτων εκπομπών που απεικονίζουν την παρασκευή παραδοσιακών Κρητικών εδεσμάτων σε γνωστά εστιατόρια αλλά και ξενοοχεία, οι οποίες θα προβληθούν από δύο επιπλέον καλωδιακά κανάλια στην Κορέα και στο Χονγκ Κονγκ, στη μεσημεριανή ζώνη σε καθημερινές εκπομπές.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Oh είχε επισκεφθεί το νησί μας και τον περασμένο Μάρτιο για την ραγματοποίηση μια σειράς επιχειρηματικών συναντήσεων οπότε και αποφάσισε την δημιουργία του τηλεοπτικού αφιερώματος για την Κρήτη. Ο κ Oh και το συνεργείο αναχώρησαν για τη Σεούλ, όπου θα συνεχίσουν τις εργασίες για την προβολή του ντοκιμαντέρ στο τέλος του Ιούνη, το οποίο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κορεατων καταναλωτών για τα Κρητικά προϊόντα.
 
Το παραπάνω αφιέρωμα αποτελεί ένα ακόμη εφόδιο για την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων μας στην μακρινή αγορά της Κορέας. Η διαδικασία πααγωγής της τηλεοπτικής αυτής εκπομπής ήταν ιδιαίτερα επιμελημένη με αποτέλεσμα οι Κορεάτες καταναλωτές που θα την παρακολουθήσουν να γίνονται γνώστες της κουλτούρας, του φυσικού κάλλους του νησιού και των διατροφικών συνηθειών με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα Κρητικά προϊόντα. Ανάλογες δράσεις προετοιμάζονται από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και για άλλες μεγάλες αγορές στόχους για τα Κρητικά προϊόντα.
 
 
 
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
 
  • 1η φωτογραφία:
    από αριστερά, κ Oh, μαζί με τον εικονολήπτη Kim Seong και τον διακεκριμένο συγγραφέα Kim Hoon, μπροστά σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
  • 2η φωτογραφία:
    Ο εικονολήπτης Kim Seong Mun πι το έργον σε γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos