Τη ναυτική βάση στο Κιριαμάδι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός
ο πρωθυπουργός στο Κιριαμάδι (φωτό γραφείο τύπου πρωθυπυργού)

Στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κιριαμάδι στο Κάβο Σίδερο της Σητείας βρέθηκε τη Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συναντήθηκε με τους υπηρετούντες στη βάση, αλλά και το πλήρωμα της πυραυλακάτου Δανιολιός.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσουνής.

Ο πρωθυπουργός είπε:

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση ατο Κιριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία.

Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμη της στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία.

Τώρα όμως είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης. Και βεβαίως αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο: με μια νέα οικονομική πολιτική που θα ελαφρύνει τα βάρη, ακόμη περισσότερο, για εκείνους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Με περισσότερη αισιοδοξία, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους».

Η ναυτική βάση στο Κιριαμάδι, βρίσκεται στο βόρειο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης, στο Κάβο Σίδερο. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με τη λογική της προκεχωρημένης βάσης, που παρακολουθούσε τους Σοβιετικούς στο αγκυροβόλιο τους στα διεθνή ύδατα, ανατολικά της Κρήτης.

Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ο ρόλος της υποβαθμίστηκε όπως και ο αριθμός του προσωπικού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos