το βιβλίο της πόλης στη Θεοδώρα Μόσχου από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
το βιβλίο της πόλης στη Θεοδώρα Μόσχου από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Η δημιουργία Σχολής Καλών Τεχνών στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου, αποτέλεσε το βήμα – για την Θεοδώρα Μόσχου (Άγιος Νικόλαος) και την Σοφία-Νεφέλη Ματσούκη (Πειραιάς), φοιτήτριες και οι δύο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης -για την κατάκτηση της 2ης θέσης, στον Διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Start for Talents»  με θέμα το σχεδιασμό μιας Σχολής Καλών Τεχνών στο Λονδίνο!

Με αφορμή την παραπάνω βράβευση , και την διάκριση της ταλαντούχας Αγιονικολιώτισσας φοιτήτριας, κ.Θεοδώρας Μόσχου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, συναντήθηκε σήμερα (7/3) μαζί της, προκειμένου να την συγχαρεί από κοντά, προτρέποντας την μάλιστα να συνεχίσει με ανοιχτό πνεύμα να διεκδικεί τους στόχους της.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε : «Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα  στον Δήμο Αγίου Νικολάου, την κ. Θεοδώρα Μόσχου, φοιτήτρια της  Αρχιτεκτονικής Σχολής του Π.Κ Κρήτης, η οποία μαζί με την συμφοιτήτρια της, κατέλαβε την δεύτερη θέση σε ένα εγνωσμένου κύρους αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, πολλών συμμετοχών ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τόπο μας  –πρόσθεσε- οι  άνθρώποι να θέτουν και να κατακτούν υψηλούς στόχους, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η διάκριση είναι αυτοσκοπός…

η Θεοδώρα Μόσχου με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
η Θεοδώρα Μόσχου με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Ωστόσο  η κ. Μόσχου, -είπε-με αυτή την αφορμή δύναται  να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους νέους επιστήμονες που καλούνται σήμερα «στο τραπέζι της παγκοσμιοποίησης» να κάνουν ένα βήμα μπροστά , αναδεικνύοντας όχι μόνο την εργασία του αλλά και τον ίδιο τους τον τόπο.

Η κ. Θεοδώρα Μόσχου, αναφερόμενη στις 170 συμμετοχές  φοιτητών και ελεύθερων επαγγελματιών απ΄όλο τον κόσμο, (κάτω των 40 ετών), όσο και στην διάκριση που απέσπασε με την συμφοιτήτρια της κ. Σοφία Νεφέλη Ματσούκη, σημείωσε : «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο για την συγκεκριμένη περιοχή- εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο για την Ελλάδα, αν συνυπολογίσει κάποιος τις διαφορές που υπάρχουν στο Λονδίνο σε σχέση με τις χώρες της Μεσογείου. Ωστόσο , αναγνωρίζοντας ότι η αρχιτεκτονική είναι τέχνη και δημιουργία, γι αυτό και οι σπουδες στον χώρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, στην εργασία μας , αναζητήσαμε το κατά πόσο η τέχνη μπορεί να συνδεθεί με την πόλη- το δημόσιο χώρο, και πώς αυτή η διαδικασία, μπορεί να λειτουργήσει θετικά στον πολίτη!

το σχέδιο των δύο για τη Σχολής Καλών Τεχνών στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου
το σχέδιο των δύο για τη Σχολής Καλών Τεχνών στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου

Ως ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης των προσπαθειών της  κ. Θεοδώρας Μόσχου, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου προσέφερε το βιβλίο της πόλης, ευχόμενος  την ευόδωση των στόχων της σε ένα αντικειμενικά  δύσκολο περιβάλλον.

αναλυτικά οι προτάσεις και τα βραβεία του διαγωνισμού για τη δημιουργία Σχολής Καλών Τεχνών στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos