τιμή στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
μετά τις απονομές

Για την Περιφέρεια Κρήτης η γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

χαιρετίζοντας στην ημερίδα με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα-προκλήσεις» που οργάνωσε ο «Αναπτυξιακός σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει εμπράκτως την γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω των προγραμμάτων και άλλων αναπτυξιακών «εργαλείων».  Έχουμε δει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν και νέες επιχειρήσεις που τις διοικούν γυναίκες και αξίζουν συγχαρητήρια. Διοικούν μεγάλες επιχειρήσεις, και πρέπει να πούμε ότι από όλη την Ελλάδα  οι περισσότερες εγκρίσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, προέρχονται από την Κρήτη. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου, στην Κρητική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή εκδήλωση όπου τιμάμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα».

Στην σημερινή εκδήλωση, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ, και άλλων παραγωγικών φορέων, βραβεύτηκαν γυναίκες επιχειρηματίες για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του νησιού καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη που είναι Πρέσβειρα Πολιτισμού της Κρήτης.

Η Πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει, έμπρακτα όπως ανέφερε, την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά της η Μαρία Τζομπανάκη που βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά της στον πολιτισμό ανέφερε: «Η Κρήτη είναι η μάνα της Μεσογείου και το δόρυ της Ελλάδας όσον αφορά τον πολιτισμό της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Είμαι υπερήφανη, συγκινημένη, για την τιμητική διάκριση, οι γυναίκες, όλος ο κόσμος σήμερα, κράτη ευάλωτα οικονομικά βάλλονται πάρα πολύ. Οι γυναίκες βάλλονται επίσης πολύ, πρέπει να ακούγεται και η φωνή των γυναικών. Οι γυναίκες τίκτουν, έχουν άποψη και παρακαλώ ακούστε της».

Για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Κρήτη  στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων,  γυναικείων συνεταιρισμών, οικοτεχνίας και καινοτόμου προϊόντος, βραβεύτηκαν κατά σειρά:

Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Εύα Σαβοιδάκη, Μαρία Κοκκάλη, Αργυρώ Καμπέλη, Λέλα Πυργιανάκη, Σωτηρία Μαθιουδάκη, Καίτη Ντιναμπόγια.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης έκθεσης «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης  που ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ.

Παράλληλες εκδηλώσεις «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» στην πλ. Ελευθερίας:

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

7.30 το βράδυ Φιλανθρωπική βραδιά

Μέλη της Εθνικής ομάδας Αρτοποιών μας διδάσκουν το πλουμιστό Κρητικό κουλούρι.

Η Δέσποινα Μαθιουδάκη θα μας μιλήσει για τα ξόμπλια του.

Η Σαπφώ Κατσούλη από τα Σφακιά, θα μας φτιάξει σφακιανόπιτες.

Οι εισπράξεις θα πάνε για «το παιδικό χωριό SOS Κρήτης»

8.00 μ.μ. Το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Καράτζη

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 

Απόγευμα με τα παιδιά

Ζωγραφική σε ξύλο και ξυλοκοπτική από το Εργαστήριο Ιδεών

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

7.00 μ.μ.  Μαγειρεύουμε ξινόχοντρο με την Χαρίκλεια Παρασύρη

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Απόγευμα με τα παιδιά

Με την βοήθεια της εταιρίας ΜΑΓΓΙΡΙ, φτιάχνουμε χειροποίητα μακαρόνια

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

8.00 το βράδυ

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα των 16χρονων καλλιτεχνών

Μανόλη Πλαϊτη και Κώστα Σκουτέλη

Καθημερινά:

Θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)

Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)

Θα διδάσκεται η τέχνη της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos