εκλεγμένοι, συνδικαλιστές και φίλοι,
εκλεγμένοι, συνδικαλιστές και φίλοι,

Τιμητική εκδήλωση για όλους όσους διετέλεσαν μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό Λασιθίου, διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, τη Κυριακή (29/3), στα γραφεία του στον Άγιο Νικόλαο.

Είχε προηγηθεί έρευνα για τα πρόσωπα, που πήρε κάποιο χρονικό διάστημα, διότι, το εργατικό κέντρο Λασιθίου έχει, επίσημα, ιδρυθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι κάτι υπήρχε και πριν από το 1940, το οποίο πρέπει να ερευνηθεί και να καταγραφεί.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, παρόντων βουλευτών, του περιφερειάρχη Κρήτης, δημάρχων του νομού, εκπροσώπων της εκκλησίας, αλλά και πολλών πρώην συνδικαλιστών, οι οποίοι είχαν προσκληθεί ειδικά για να παραλάβουν τη τιμητική διάκριση.

μια από τις ελάχιστες γυναίκες συνδικαλίστριες  στο Λασίθι
μια από τις ελάχιστες γυναίκες συνδικαλίστριες στο Λασίθι, η Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, τιμάται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αγ. Νικολάου.

Για τη πρωτοβουλία μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μανώλης Πεπόνης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης, Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Σητείας, Ζερβός και Πατεράκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Ανδρέας Παπαδοπετράκης, και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκος.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών αναμνηστικών σε όσους πρώην συνδικαλιστές βρέθηκαν στην εκδήλωση και ήταν οι περισσότεροι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε το Εργατικό Κέντρο στους καλεσμένους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos