Σωτηρία, Κούνδουρος, Σολδάτος, Νικολακάκης

Από την εκδήλωση

Το πιο διάσημο ίσως τέκνο της πόλης του Αγίου Νικολάου, τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου (29/12), η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, αλλά και πολίτες οι οποίοι τίμησαν με τη παρουσία τους τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, το Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος για πάνω από 50 χρόνια απασχολεί τόσο την Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο με τη ματιά του που συνήθως είναι αιρετική, αλλά τη στηρίζει μέχρις εσχάτων.

Για τον σκηνοθέτη και τον άνθρωπο μίλησαν ο Γιάννης Σολδάτος, ιστορικός κινηματογράφου και συγγραφέας, ο καθηγητής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και δήμαρχος Γουβών κ. Νικολακάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καίρια παρέμβαση του στα μέσα της δεκαετίας του 60 με τον Ηλία Σωτήρχο, στη περιοχή που είχε σαν αποτέλεσμα το ξεκίνημα της τουριστικής ανάπτυξης, τόσο του Αγίου Νικολάου, όσο και της Κρήτης στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μανόλης Θραψανιώτης.

Νίκος Κούνδουρος

Από την εκδήλωση

Ο Νίκος Κούνδουρος αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης για την οποία φρόντισε να αποκτήσει έναν σύγχρονο βιντεοπροβολέα. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία του Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα, για την οποία ο Νίκος Κούνδουρος, θυμήθηκε τα της Σοβιετικής Ένωσης σε περιοχή της οποίας γυρίστηκε η ταινία, αφού τίποτα δεν υπάρχει πλέον στο Μεσολόγγι που να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν.

Podcasts:
Ακούστε τον Νίκο Κούνδουρο

Print Friendly, PDF & Email

Από manos