Νίκος Χριστοφακάκης

τ. Δήμαρχος Ιεράπετρας

Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής (18/1) του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, η επιστολή που παρέδωσε στο σώμα ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΟΤΑ Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λασιθίου, κ. Κουδουμάς. Επρόκειτο για επιστολή της κυρίας Μαρίνας Φανουράκη, ειδικής ταμεία του Δήμου η οποία συνοδευόταν από το ποσό 25.061,52 €, δηλαδή το έλλειμμα που υπάρχει στο ταμείο του Δήμου. Σημειώνουμε ότι η κυρία Φανουράκη έχει υποβάλει τη παραίτηση της από τη θέση της ταμία.
Δημοσιεύουμε όλη την επιστολή της κυρίας Φανουράκη:

  • ΠΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΑΚΗ
  • ΠΡΟΕΔΡΟ «ΜΙΝΩΣ» ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΑΚΗ
  • ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ «ΜΙΝΩΣ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΕΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗ & ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΡΝΑΡΟ
  • Κοιν.: Δήμαρχο Ιεράπετρας Μανώλη Μαστοράκη

Όπως ήδη γνωρίζετε σαν ταμίας του Δήμου Ιεράπετρας μετά από εντολή του Δημάρχου Νικόλαου Χριστοφακάκη, έδωσα στη Δημοτική Επιχείρηση «ΜΙΝΩΣ» το ποσό των 72.211,52 Ευρώ κατά τα έτη 2000-2002 προκειμένου να πληρωθεί η μεταφορά των νάιλον στο εργοστάσιο της «ΜΙΝΩΣ». Το παραπάνω ποσό το παρέδιδα με υπογραφές στους εκάστοτε υπευθύνους της Δημοτικής Επιχείρησης, Χαράλαμπο Κορνάρο και Δημήτρη Μελετάκη, με τη διαβεβαίωσή τους κάθε φορά, ότι μόλις πουληθεί το νάιλον θα επιστρεφόταν τα χρήματα στο Ταμείο του Δήμου. Το 2003 έγινε απογραφή και έλεγχος από Ορκωτό Λογιστή ο οποίος ενημερώθηκε για τη διαφορά στο Ταμείο και έδωσε οδηγίες να επιστραφούν τα χρήματα. Από τις 21/4/2005 έως σήμερα, έχει επιστραφεί από την Πρόεδρο της «ΜΙΝΩΣ» Γενειατάκη Δέσποινα το ποσόν των 47.150,00 Ευρώ.
Όταν έγινε ο έλεγχος του Ισολογισμού Οικονομικού έτους 2005 τον Οκτώβριο του 2006, ο Ορκωτός επισήμανε ότι πρέπει να κλείσει εντελώς αυτή η διαφορά επειδή έχει διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος για το Δήμο μας. Παρόλα αυτά στον έλεγχο του ισολογισμού του οικονομικού έτους 2006 εξακολουθεί να υπάρχει διαφορά για την οποία ο Ορκωτός Λογιστής έδωσε σαφείς οδηγίες ότι πρέπει να κλείσει οριστικά. Η διαφορά σήμερα είναι 25.061,52 Ευρώ.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλώ όλους εσάς που εμπλέκεστε στην υπόθεση να επιστρέψετε στο ταμείο του Δήμου το ποσόν των 25.061,52 ευρώ μέχρι 30/11/2007. σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστώ στο μήνα που απομένει μέχρι το κλείσιμο του Οικονομικού Έτους 2007, να δανειστώ τα χρήματα και να τα επιστρέψω προσωπικά στο Δήμο.
Η τακτοποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία λόγω και της με αριθμ. Πρωτ. 12701/24-10-2007 αίτησης παραιτήσεώς μου από τη θέση του Ταμία.

Η Ειδική Ταμίας
Μαρίνα Φανουράκη

Σε συνέχεια των παραπάνω, σας γνωρίζω ότι:
Μετά από τις προσπάθειες που έγιναν από μένα προσωπικά και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Λασιθίου στον οποίο ανήκω, προκειμένου να τακτοποιηθεί το έλλειμμα των χρημάτων που υπάρχει στο ταμείο του Δήμου από τους υπευθύνους που το δημιούργησαν, οι οποίοι όχι μόνο δεν το τακτοποιούν αλλά και δια στόματος εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων τους, εκφράζουν απόψεις του τύπου «Τα λάθη τα δικά σου θα πληρώνω εγώ; Ποιος σου είπε να τα δώσεις τα χρήματα;» και άλλα. Αποφάσισα να τακτοποιήσω το έλλειμμα επιστρέφοντας προσωπικά τα χρήματα αναγνωρίζοντας το «λάθος μου», να εμπιστευτώ ανθρώπους «πολιτικούς», που εξαπατώντας υπαλλήλους τους χρησιμοποιούν σαν ομήρους τους για να παίξουν τα «πολιτικά» τους παιχνίδια και δεν έχουν το θάρρος, την τόλμη και το τσαγανό να σηκώσουν το βάρος των εντολών-αποφάσεών τους.
Στα 19 χρόνια που υπηρετώ στο Δήμο έχω καταθέσει την ψυχή μου στην προσπάθεια να βοηθήσω το έργο του εκάστοτε Δημάρχου για το καλό του Δήμου, χωρίς να με ενδιαφέρει σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει. Η ανταμοιβή όλων αυτών που πολλές φορές ήταν σε βάρος της οικογένειάς μου, είναι η κατάσταση στην οποία έχω βρεθεί τώρα. Πληρώνοντας εγωιστικές, ψηφοθηρικές και πολιτικές αντιπαλότητες, αναγκάζομαι – εξάλλου έχω συνηθίσει να δουλεύω δε φοβάμαι – να δανειστώ και από το υστέρημά μου εις βάρος της οικογένειάς μου, να τακτοποιήσω το έλλειμμα, καταθέτοντας σήμερα παρουσία όλων σας μέσω του εκπροσώπου του Συλλόγου το ποσό των 25.061,52 ευρώ, προκειμένου να μπορέσω να ανακτήσω την οικογενειακή, ψυχική και πνευματική μου ηρεμία που έχει εκλείψει τελευταία και να προχωρήσω με το κεφάλι ψηλά, με αμετάκλητη την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του ειδικού ταμία.
Τελειώνοντας την επιστολή μου, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την προσπάθεια που έκαναν μέσω του Συλλόγου να λυθεί το πρόβλημα και να σας γνωρίσω ότι σκοπεύω να δημοσιοποιήσω την επιστολή αυτή στην εφημερίδα «Δημοτικός και Κοινοτικός Τύπος», προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι σ΄ όλη την Ελλάδα και να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από εντολές ορισμένων «πολιτικών προϊσταμένων» που πολύ πιθανόν θα τους φέρουν στη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos