Αρσης ΒαρώνΜε ερώτηση του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης θέτει το ζήτημα της κλειστής αίθουσας Άρσης Βαρών στον Αγιο Νικόλαο το οποίο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από τις αρχές του 2006.
 
Η ερώτηση

Το Νοέμβριο του 2005 οι δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι αθλητικοί παράγοντες είδαν να εξαγγέλλεται από πλευράς κυβέρνησης η δημοπράτηση της κλειστής αίθουσας Άρσης Βαρών στον Αγ. Νικόλαο, με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του έτους 2006. Ήδη όμως διανύουμε τον έβδομο μήνα του 2006 και σε καμία περίπτωση αυτή η εξαγγελία δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Αυτό που έχει μείνει είναι η επικοινωνιακή θριαμβολογία της Κυβέρνησης και των παραγόντων της, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι δημότες του Δήμου Αγ. Νικολάου τουλάχιστον προς το παρόν όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της δημοπράτησης για αρχές του 2006, δικαιούνται να αισθάνονται εξαπατημένοι, και δικαίως να ομιλούν για τις γνωστές ψεύτικες υποσχέσεις της Κυβέρνησης.

Άλλωστε όταν δεν πληρώνονται ολοκληρωμένα έργα ή δεν χρηματοδοτούνται για να αποπερατωθούν, ημιτελή που από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσής τους απαξιώνονται, όπως το Γήπεδο Τέννις στον Αγ. Νικόλαο και τα Γήπεδα Ιεράπετρας και Σητείας, πώς είναι δυνατόν να σας εμπιστευτεί κανείς ότι και αν τελικά το δμοπρατήσετε δεν θα είναι δημοπράτηση «μαϊμού», η οποία θα σέρνεται χωρίς να κατασκευάζεται το έργο.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Γιατί αθετήσατε τις δεσμεύσεις σας και δεν δημοπρατήσατε το έργο της αίθουσας Άρσης Βαρών στο Δήμο γίου Νικολάου, αρχές του 2006, όπως είχατε θριαμβευτικά δεσμευθεί από αρχές Νοεμβρίου του 2005. 
  • Πότε πρόκειται επιτέλους να δημοπρατηθεί αυτό το έργο, που θα αποτελέσει μια σημαντική εστία άθλησης νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα;
  • Μπορείτε να δεσμευθείτε ότι αν το έργο αυτό δημοπρατηθεί τελικά δεν θα έχει την τύχη και την άτυχη εξέλιξη των άλλων αθλητικών έργων, που είτε δεν ολοκληρώθηκαν, είτε εδώ και 2,5 χρόνια, ενώ έχουν εκτελεστεί, δεν αποπληρώνονται με αποτέλεσμα να μην είναι σε πλήρη χρήση και λειτουργία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos