ΕΚΕΠΙΣΤο θέμα της παραίτησης της διευθύντριας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Λασιθίου κα Ολυμπίας Κουτουλάκη είναι κάτι που όλοι σιγοψιθύριζαν εδώ και κάμποσους μήνες. Όμως στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚ που διεξήχθη την Παρασκευή (12.5) το θέμα τέθηκε – για πρώτη φορά δημοσίως – επί τάπητος υπό την παρουσία του προέδρου του, νομάρχη κ. Αντώνη Στρατάκη.

Η παραίτηση της κα. Κουτουλάκη εκκρεμούσε από τις αρχές του χρόνου με κύρια αιτία «την έλλειψη εμπιστοσύνης» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Η ίδια πάντως επικαλείται και λόγους υγείας. Το ΚΕΚ, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης αφού οικονομικά δεν είναι βιώσιμο.
Τα πράγματα οξύνθηκαν όταν, όπως ισχυρίζεται η ίδια, κατόπιν εισηγήσεως του νομάρχη – προέδρου του ΚΕΚ , αποφασίστηκε το Κέντρο παγγελματικής Κατάρτισης να μην καταθέσει πρόταση για κανένα πρόγραμμα που επρόκειτο να προκηρυχθεί.
Πάντως όπως τόνισε στον 104.4. η (πρώην;) διευθύντρια του ΚΕΚ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους συνεργαζόμενους φορείς αλλά με τν πολιτική που ακολουθούν ορισμένοι εξ ΄αυτούς.
Συγκεκριμένα η κα. Κουτουλάκη μίλησε στον Γιώργο Τουτουδάκη και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές»: «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε δουλειά σ΄ αυτόν τον τόπο και αυτό δν το λέω πια σαν πολιτικός που διεκδικώ ψήφο, για και το λέω με τόση σαφήνεια πολίτης» και συνέχισε
«δεν θεωρώ ότι είναι σωστό κανείς να παραιτείται. Υπάρχουν όμως ζητήματα που ομολογώ ότι με προβλημάτιζαν και δε θέλω να πάρε μεγάλη διάσταση πριν εξαντλήσω όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να συμβάλλουμε για το καλό του τόπου. Η βασική μου διαφωνία με όποιον έχει αντίθετη άποψη είναι ότι το ΚΕΚ Λασιθίου, ή όποιος φορέας συμβάλλει στη δια βίου εκπαίδευση είναι βασικό αναπτυξιακό εργαλείο.
Βλέπω βέβαια ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, που καταλαβαίνουν την ιδιαιτερότητα αυτού του εργαλείου, δεν ξέρω όμως αν είναι σε προτεραιότητα, αν είναι δεύτερο ή τρίτο. Έτσι εγώ δεν έχω θέση. Δε θα μπορούσα να συμβάλλω σ΄ ένα χώρο που δεν υλοποιεί πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Ο τρόπος και οι πρακτικές που ακολουθούνται δεν συμβάλουν, κατά τη δική μου γνώμη στη γρήγορη ανάπτυξη. Ο νομάρχης Λασιθίου βρίσκεται σε έντονο προβληματισμό.
Υπάρχουν προβλήματα οικονομικής δυσπραγίας, θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο ανταγωνισμός από τα ιδιωτικά ΚΕΚ που έχουν μια τεχνογνωσία και μια συγκέντρωση επιστήμονες που μας δυσκολεύει να μπούμε και εμείς στην αγορά. Όλα αυτά θέλουν δύναμη, πολύ υποστήριξη και βέβαια η στήριξη να είναι από παντού.
Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή στο χώρο της διεύθυνσης για να γίνει κάτι διαφορετικό. Παραιτούμαι γιατί αυτό που εγώ δεν μπορώ να δεχτ και να επικυρώσω είναι να μη μπει το ΚΕΚ σε προτεραιότητα, ως προς τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Όλες μου οι προσπάθειες όλον αυτό τον καιρό ήταν να αναδείξουμε αυτόν το χώρο ως κύριο ανπτυξιακό φορέα, πολύ περισσότερο τώρα που το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δίνει τη δυνατότητα, δίνει την προτεραιότητα σε ζητήματα δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης και επομένως δίνει τη δυνατότητα σε τέτοιους φορείς να παρέμβουν στην κοινωνία. Δεν διαφωνώ με πρόσωπα αλλά με τις πολιτικές.
Υπήρχε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, στο οποίο επιστρατεύτηκα να συμβάλλω. Υπήρχε ένας αέρας αισιοδοξίας ότι τελικά οι δομές μας θα αυξηθούν, υπήρχε ένας προγραμματισμός που έδινε μία αίσθηση ότι αυτός ο χώρος θ δημιουργούσε πολύ σημαντικά πράγματα.
Πώς είναι δυνατόν όμως αυτός ο χώρος να μπει σ΄ αυτήν την τροχιά, έχοντας μία απόφαση να μην καταθέσει προγράμματα και βέβαια γι ΄αυτό βλέπουμε να μας ζητούν κάποιοι τις δομές μας, ροκειμένω να υλοποιήσουν εκείνοι τα προγράμματα τους».
Τέλος, η κα. Κουτουλάκη τόνισε ότι η παραίτηση της είναι οριστική, σκέφτηκε πάρει πολύ πριν την υποβάλλει,  αφού γνωρίζει ότι η ενέργεια αυτή δημιουργεί τεράστια προβήματα στο χώρο και γι΄ αυτό έχει ζητήσει να δώσει μία πρόταση εγγράφως για να γεφυρώσει και ίσως να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο.
ΚΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 Λίστα Δομών
  • Κεντρική Δομή: : Χουμεριάκο δήμου Νεάπολης / Χουμεριάκο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο (βαθμολογία από ΕΚΕΠΙΣ 65,82)
  • Παράρτημα : Βασιλική δήμου Ιεράπετρας /Βασιλική παλιό Δ.Σ. (βαθμολογία από ΕΚΕΠΙΣ 69,74)
  • Παράρτημα:Σκοπή δήμου Σητείας / παλαιό Δ.Σ. Σκοπής (βαθμολογία από ΕΚΕΠΙΣ 69,01)

Πιστοποιημένα θεματικά πεδία

  • Επαγγέλματα Περιβάλλοντος
  • Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας
  • Επαγγέλματα Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Παιδαγωγικά Επαγγέλματα
  • Επαγγέλματα Οικονομίας & Διοίκησης
  • Επαγγέλματα Πληροφορική
  • Επαγγέλματα Τουριστικά & Παροχής Υπηρεσιών
  • Αγροτικά Επαγγέλματα
  • Επαγγέλματα Τεχνικά και Μεταφορών

Σχετικο Δικτυακοί Τόποι

ΕΚΕΠΙΣ

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos