τμήμα Χανιά Άγιος Νικόλαος του ΒΟΑΚ προγραμματική σύμβαση
Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευσης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά Άγιος Νικόλαος» ως σύμβαση παραχώρησης, με διεθνή διαγωνισμό με βάση τον νόμο 4413/2016 και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 23/2014

Υπογράφηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Το αντικείμενο  της σύμβασης περιλαμβάνει:

«Τις προκαταρκτικές ενέργειες και διαδικασίες προετοιμασίας της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για τη  «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευσης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά Άγιος Νικόλαος» ως σύμβαση παραχώρησης, με διεθνή διαγωνισμό με βάση τον νόμο 4413/2016 και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 23/2014».

Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση τροποποιεί την υφιστάμενη (που υπεγράφη στις 27.3.2017) ώστε να συμπεριληφθεί στο αντικείμενό της και το τμήμα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Υλοποιούνται έτσι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο, για υλοποίηση  του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο.

Δρομολογούνται και επισπεύδονται έτσι όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο αντίστοιχος διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί εντός του 2018 δεδομένου ότι:

  • Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην πρόσληψη των συμβούλων (νομικός σύμβουλος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, τεχνικός σύμβουλος και σύμβουλος για την εκπόνηση  της ανάλυσης κόστους – οφέλους του έργου) ή και μελετητών που θεωρούνται απαραίτητοι και θα συνεπικουρήσουν στη διαμόρφωση της δομής και αρχιτεκτονικής όλων των φάσεων του διαγωνισμού και,
  • Ο ΟΑΚ Α.Ε. προχωρά στην ολοκλήρωση Φακέλου Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων στο τμήμα Χανιά – Άγιος Νικόλαος με χρόνο παράδοσης το Δεκέμβριο του 2017.

Η σύμβαση υπογράφθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ Φ. Καζάση παρουσία του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Δ. Μακρή και του Διευθυντή Οδικών Υποδομών Δ. Τασιόπουλου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos