ΧερσόνησοςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Χερσονήσου, την Κυριακή 30 Μαρτίου.
Τα ονόματα των επιτυχόντων υποψηφίων που ανακηρύσσονται ως τακτικά μέλη του συμβουλίου και ο αριθμός των ψήφων (σταυρών) προτίμησης με τους οποίους εξελέγησαν είναι:

1. Μιχελεκάκης Ιωάννης του Κωνσταντίνου με 44 ψήφους.
2. Φραγκιαδάκης Βαρδής του Φανουρίου με 29 ψήφους.
3. Παναγιωτάκης Ελευθέριος του Γεωργίου με 20 ψήφους.
4. Κοκοδρούλης Νικόλαος του Χαραλάμπους με 19 ψήφους.
5. Κωστάκη Μαρίνα του Θρασύβουλου, με 15 ψήφους.

Ως αναπληρωματικά μέλη ανακηρύχθηκαν οι:
1. Μηλάκης Ιωάννης του Νικολάου με 5 ψήφους
2. Μουντράκης Βασίλειος του Αντωνίου με 1 ψήφο.

Σημειώνεται ότι 138 ήταν συνολικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων στο Μητρώο Νέων του τμήματος. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που ψήφισαν από τους παραπάνω ανέρχεται στους 84. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 79, τα άκυρα 4 και λευκά 1.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί και επισήμως σε σώμα το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Χερσονήσου και να συγκληθεί η πρώτη συνεδρίασή του.
Ενημερωτικά, τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτελούν αυτόνομες δομές ενεργητικής συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων που τους αφορούν. Προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι η εγγύηση της θεσμικής, οργανωτικής, λειτουργικής, οικονομικής βιωσιμότητας του, που θα πρέπει να περάσει από την σύσταση ενός υποστηρικτικού μηχανισμού, ο οποίος θα αποτελεί θεσμοθετημένο δημοτικό εργαλείο, με νομική υπόσταση και προσωπικότητα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ικανότητα διαχείρισης πόρων και ειδικών χρηματοδοτικών ενισχύσεων.
Ο θεσμός είναι αυτόνομος απέναντι σε κάθε πολιτική νεολαία και σε κάθε κλαδικό φορέα που συμμετέχει, με σκοπό την αποτροπή κομματικοποίησης. Συμπληρωματικοί σκοποί του θα είναι οι προτάσεις -προς το Δημοτικό Συμβούλιο- σχεδιασμού της Δημοτικής Πολιτικής για την Νέα Γενιά και η ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των νέων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos